שלום לכולם,
בהמשך לשבוע שעבר, גם הפעם ישנם מבצעים חדשים שזוכים להענות טובה והתרחבות, המצרכים שבמבצע נמצאים במחלקת התוצרת הטריה וגם במחלקת היבשים. מחירים נהדרים על פירות ההדר, תמרים ממגוון סוגים, כרוב לבן ועוד המון פריטים שמצטרפים במהלך השבוע ונגלים לכל מי שנכנס לטופס ההזמנה. מוזמנים לבדוק גם את מחלקת המזון הגולמי, ולמצוא עגבניות מרוסקות לפסטה – חדש ובמבצע – טעים!!
מזכירים לכל מי שצורכים כמויות גדולות, מארחים או נהנים מרכישה מרוכזת, שכדאי מאוד להיכנס למחלקה הסיטונאית, בהזמנת ארגזים החיסכון הוא משמעותי לכולם וגם שם תמצאו המון הפתעות.
המבצע שהכי כיף לספר עליו השבוע הוא של הדלעת הכתומה!
אבישי, ממושב גימזו, בעל ניסיון בחקלאות זעירה, בהדרכה חקלאית של תלמידי בתי ספר וגינון טיפולי, ערך ניסיון קטן – הוא הביא לגינתו האחורית קצת קומפוסט אורגני, הנביט כמה שתילים של דלעות, שתל וטיפל בהם יפה והופ יצאו כחצי טון של דלעות גדולות יפהפיות וטעימות.
לאחר הקטיף המבוכה לא איחרה לבוא, איך מאחסנים? כיצד מוצאים מקום לכל זה? ומי בכלל מעוניין בחצי טון של דלעות מחקלאות זעירה ומקיימת? כאן צוות האורגני נכנס לפעולה, בודק, עוזר, מייעץ ומחייך ובעיקר סוחב, מאחסן, חותך ודואג שכל דלעת תקבל את היחס הנכון ליעדה הראוי לה.
אז כן יש מבצע על דלעות נהדרות, אפשר גם חתוכות וגם לפי יחידות שלמות (במחלקה הסיטונאית), מחקלאות מקיימת, עם הרבה אהבה, ללא פיקוח אורגני וללא קמצוץ של ריסוס.
בנוסף, כבר זמן רב שעולה השאלה המתבקשת על שיטת הגידול למהדרין שנפוצה בשוק, כלומר ירק כשר למהדרין (בד"כ עליים) ללא חשש לחרקים. מובן מאליו שכמות הריסוס שצריכה להיות בשימוש בשביל להשמיד אוכלוסיות שלמות של חרקים זעירים, שזהו מקומם הטבעי, היא עצומה ורחוקה ממה שהאדמה או האדם יכולים להכיל לאורך זמן. כך שלמעשה מדובר בחשש ממשי, אך לא מחרקים. כהרגלנו, אנו מחפשים אחר הצד החיובי ומעודדים להבחין בפרטים הקטנים, תרתי משמע.
עוד על כך ניתן למצוא בכתבה שפורסמה בויינט, בה נכתב בין היתר על הקשר שבין ירקות עלים שמגודלים בעזרת שימוש מופרז בחומרי הדברה לבין הציבור הדתי שנמנע מאכילת מני מזיקים. כתבה נוספת עוזרת לנו להבין למה כולנו (תומכי החקלאות האורגנית והמקיימת) עושים את מה שאנחנו עושים. מישהו הזכיר עלויות סמויות בחקלאות קונבנציונלית?
אז במיוחד לאלה שזקוקים ללמידה חדשה או למנת אופטימיות לעתיד – גללו למטה ולמדו קצת על עץ מורולה ועל חקלאות מק'יימת.
שלכם,
יוסף ודוד.
צמח השבוע מאת טליה שניידר
נסו ותהיו חלק מחלוצי הפירות בארץ
להשתמע,
טליה שניידר
אם עוד לא ראיתם,