ראש השנה הגיע, ואתו מבחר אדיר של דלעות משגעות!
המתכון הבא מתאים לכל סוגי הדלעות – במיוחד לדלעת יפנית ולדלעת ערמונים בהם אנחנו בחרנו להשתמש. שילוב הדבש במתכון עושה אותו גם למנה יפה לתחילת השנה, וגם למנה טעימה במיוחד המציגה ניגוד מרהיב של טעמים.
שימו לב – זהו מתכון מהיר הכנה – 15 דקות הכנה + 35 דקות אפיה ואתם שם :-)
מרכיבים
- דלעת יפנית
- דלעת ערמונים
- כף דבש
- כפית מלח גס
- 3 כפות שמן זית
- חצי כפית פלפל שחור גרוס
- חצי כפית שבבי צ'ילי
- חצי כפית גרגרי כוסברה (לא חובה)
אופן ההכנה
- מחממים מראש תנור ל 180 מעלות
- שוטפים את הדלעות וחותכים לפלחים בעובי 3 ס"מ (אין צורך לקלף)
- מערבבים בקערה את פלחי הדלעת עם שמן הזית והתבלינים עד שהדלעת מצופה היטב בשמן ותבלינים מכל הצדדים
- מניחים את פלחי הדלעת בתבנית, וצולים בתנור במשך 35 דקות
- מוציאים את הדלעת מהתנור ומורחים עליה מעט דבש מכל הכיוונים בעודה חמה
בתיאבון!