עדכון מהחקלאים לשבוע 2: אנחנו מחליטים מה לגדל בגינה

בדיוק כפי שמשהו או מישהו בעבר גרם לנו להשריש מחשבה שגרמה לנו לסבל בחיינו ואפילו למחלה מסויימת, בדיוק כך אנחנו נקראים לפתח רמת מודעות מדוייקת כל כך שתאפשר לנו לאתר את מקור המחשבה הזו, להיות אקטיביים כנגד הפסיביות שגרמה לה להכנס, למצוא את שורשה המדוייק בין סבך המחשבות ולעקור אותה מן המקור. איתור כזה יאפשר […]
ביקור בגן העצים האצילים של גילי מגדל האבוקדו האורגני

בשבוע שעבר הלכנו לבקר את גן העצים האצילים, מטע עצי האבוקדו של גילי בבית יצחק הנה סיפור הביקור וכמה תובנות על אבוקדו ממקור טוב, גילי בחור צנוע (מעדיף לא להצטלם), מחכה לי בכניסה למטע לאחר תאום טלפוני קצר, שנינו נפגשים על השביל ממש בכניסה למטע, הוא יורד לפתוח את השער נכנס לרכב ואני אחריו, עוברים […]
חקלאות מנוכרת או חקלאות מוכרת

כששואלים אותי מה אתה עושה בחיים, אני יודע מה לענות, אני מגדל חקלאים על הגישה הנכונה לטפח חקלאות בעולם קר ומנוכר
חקלאות זה לא פשוט

שנים שאני ביחסים עם האדמה, פוגש אותה על בסיס קבוע בכל יום בכל שבוע ואני אומר לכם הסיפור הזה הוא לא קל בכלל, בהתחלה זה היה מאוד רומנטי, אתה יודעים ציוץ של ציפורים, פכפוך מים חיים, ירוק בעיניים, טועמים ישר מהצמחים, אכן נשמע תענוג. אז נכון כשהיחסים לא עמוקים מספיק אז קל לראות את הרומנטיקה, […]
תזונה בריאה

המזון שאנו אוכלים משפיע במידה רבה על בריאותנו הגופנית והנפשית. קיומנו נשען על תשתית פנימית המורכבת משלל מערכות התומכות בחיינו, כגון מערכות העצבים, הנשימה, העיכול ועוד. תזונה לקויה תוביל לפגיעה במערכות אלו ולכן גם לפגיעה בבריאותנו ובמקרים חמורים אף למוות. הדאגה לפעילות תקינה של התשתית הפנימית התומכת בחיינו אינה התנאי היחיד לקיומנו. תנאי הכרחי נוסף […]
יוֹל זיגלבאום – יוֹל מלאכת ריפוי

יוֹל זיגלבאום החלה לפתח את שיטת “תדר החיים”, שיטה שעוזרת לאנשים כבר לעלות על מסלול חיים של בריאות, שמחה, שפע ושגשוג. בעזרת מפגשים אישיים, הרצאות, סדנאות ומוצרים טבעיים בהתאמה אישית היא מחוללת פלאים
תותים נקיים? ראיון עם חקלאי: רוח שתות

בפורומים של חקלאיי העתיד בעולם, כשמדברים על איך יהיה ניתן להאכיל בקרוב יותר משבעה מליארד בני אדם על פני כדור הארץ, מדברים על חקלאות העתיד שתשלב בין אקולוגיה, מסורת וטכנולוגיה. אז הנה דוגמה חיה, ממש כאן מתחת לאף שלנו צומחים החקלאים של העתיד שהשילוב הזה הוא טבעי, מתבקש והכרחי עבורם. חלוצי החקלאות בת-קיימא בישראל עולים […]
פירות יבשים

פירות יבשים אורגניים RAW -מארז לט"ו בשבט נקי מריסוסים | נקי מכימיקלים וחומרי הדברה | נקי מצבעי מאכל וחומרים משמרים | ללא תוספת סוכר אז מה כן יש ?הכל טבעי ואורגני, פירות יבשים אורגניים ישר מהחקלאי פירות מיובשים ארץ ישראליים ואקזוטים שגודלו עם אהבה בבוסתן הפרי מלוא הטנא שבכרמי יוסףאנחנו לא מרססים בכלל את הפירות […]
אורז ירוק

תבשיל מדגן מלא, עשיר בערכים תזונתיים, משביע במיוחד, שדואג להזין את גופנו בשלל הויטמינים ומינרלים וכל הטעמים בו מגיעים מהטבע.
אורז שחור הוא "מזון על" משום שהוא עשיר בברזל והוא מכיל גבוהה של סיבים תזונתיים
טאבולה RAW עם כרובית

השבוע, כשהגיעה אלי הביתה הכרובית המהממת הזו של העונה, בדיוק קבענו כמה חברות עבר למפגש נשים- מהסוג הזה שכל אחת מביאה את המנה שהיא יודעת להכין הכי טוב
בריאות באה בזמן

בשבוע שעבר כתבתי על מה אנחנו מקבלים מהחקלאים הטובים מעבר למזון גשמי, הפעם גם הקראתי את הטקסט עבור מי שלא יצא לו לקרוא, אז עכשיו אפשרי גם לשמוע אותו כאן. ובכלל אני חושב לעבור להקריא את המסרים (על השראה לבריאות טובה, גינון טיפולי, חקלאות טובה וסיפורים על חקלאים מעוררי השראה) ולשתף אותם בקבצי אודיו במקום […]
סלט שמח של מלפפונים בשמנת

המלפפון עשיר במיני ויטמינים וכן בסידן, אשלגן, חומצה פולית ומגנזיום. הוא אפילו מסייע נגד סוכרת ולהורדת הכולסטרול. אז יאללה, הכנתי לכן מתכון סופר פשוט, מהיר ושהמלפפון שלנו מרגיש בו הכי בבית. אחרי הקערה הזו, תרגישו שבעים וקלילים כנוצה.
המחירים יורדים וחקלאים מגדלים בני אדם

כשהתחלתי לחבור לחקלאים והקשרים בניינו התפתחו כבר בתחילת הדרך לפני כמה שנים טובות,
חשבתי שאני אלמד מהם על הדרך לגדל גם ירקות טובים, מהר מאוד גיליתי שהקטע הטכני בלגדל ירקות הוא דווקא
בצל כבוש

בצל כבוש חומר גלם עיקרי:בצל לבן אדוםלמה זה טוב לנו? מכירים את הבצל הסגול הזה שמוכרים בדוכן של הפלאפל? איזה טעים זה הא? שנים שניסיתי להכין כזה בבית, כי זה הכי טעים בעולם, עם טעם חמצמץ כזה שעושה חשק להוסיף את הבצל הזה לכל דבר בערך! דעו לכם, שירקות כבושים לא חייבים להיות רווים במלח […]
אמון בחקלאות ישראלית

החקלאות האורגנית שמה בראש מעייניה גידול שקרוב יותר לטבע ולכן לא משתמשת לחלוטין באמצעים מלאכותיים לצביעה, חיזוק צבע העלים והפירות, הבחלות מלאכותיות וכו, לכן מטבע הדברים נקיה יותר אך גם רחוקה מהסטנדרט של הירק או הפרי הקונבנציונלי הממוצע בשוק
סלט ריינבו

בביקור האחרון שלי בברלין, נתקלתי במסעדה שבה מוגשות ארוחות שלמות בקערה, וביניהם מנה של סלט שנקרא : ״סלט ריינבו״- סלט עם מלא מרכיבים, מעניין, מגוון, כייפי, עם מלא צבעים ומרקמים. נסו את המתכון הבא, וקבלו כמה טיפים לסלט מעניין
מתי האגס גודל על העץ

מדהים כמה פירות ירקות ועלים מצטרפים אלינו עם בוא החורף.
כמו כן, אנחנו מוכנים לקלוט את הדור החדש של הנהגים והאורזים: עבודה קבועה של 3-4 ימים בשבוע לטווח ארוך עם אפשרות להתפתח ולהתקדם.
עדכון השבוע מהשדות
אמריקן פאי RAW

הם גדולים ועסיסיים, מלאי במיץ מתוק-חמוץ שכזה ומרווה במיוחד, שתמיד מטפטף לנו לאורך הזרוע מכף היד. הם משביעים במיוחד, מסייעים לירידה במשקל ומנקים את גופנו מרעלים שהצטברו.
מה יותר כיף להכין מתפוחים מאשר פאי תפוחים?! לרוץ ולנסות את המתכון הבא. לא ייאמן כמה זה קל!
קבלו את המתכון
חכמת הבריאות הפנימית – טיפ הלקח הטוב
בהמשך הדף עדכונים והמלצות מהחקלאים (מחירי העגבניה והמלפפון יורדים).
אבל קודם כל,
רוצים לחתור לכיוון חכמת הבריאות שלכם, אפשר לתפוס את המחלה רגע לפני, ולקבל שיעור מהחיים.
פסטה חיה – דלורית

למה זה טוב לנו? פעם ניסיתם לאכול דלורית בלי לבשל? הגענו לשיעור שני (למתקדמים) באכילת ירקות שורש לא מבושלים! אחרי שעברנו את הקישוא (אם עוד לא ניסיתם – קטן עליכם:) ) אנחנו עוברים לדלורית. המתכון הבא הוא מעין חצי סלט חצי "פסטה" ללא בישול שכזו, כמו מתכון הקישוא. העיקרון פה הוא יותר הרוטב. את הרוטב […]
״טוֹב אֲרֻחַת יָרָק וְאַהֲבָה שָׁם, מִשּׁוֹר אָבוּס וְשִׂנְאָה בוֹ״

הפסוק בספר משלי ששם את ארוחת הירק ואהבה בצד אחד אל מול ארוחת שור אבוס ושנאה מנגד.
עם העדפה ברורה של החכם באדם.
שפע עדכונים והמלצות מהשדות
צ'יפס ניו-יורקי

אם אתם רוצים לקבל צ'יפס מושלם כזה, קריספי, עם רעש כזה קראנצ'י שנוגסים בו, אתם פשוט צריכים לעשות דבר אחד, או יותר נכון, להפסיק לעשות אותו!
קוטפים תמיד גם בסוכות

עדכון השבוע, מצב השדות – חדשים ומומלצים. גידול, קטיף ואספקת פירות וירקות מקומיים, לא מפסיקים לעולם, זה כמו אוויר לנשימה וכל מי שעוסק במלאכה המקודשת של גידול ואספקת מזון מזין יודע
סלט ״ביצים״ ותפוחי אדמה 100% טבעוני

סלט ״ביצים״ ותפו״א זו סוג של גרסה משולבת בין ה״סלט מיונז״ הזה שכולנו מכירים מפעם (כן, נו, זה עם האפונה משימורים ומלפפון חמוץ) , לבין ״סלט תפו״א״ צהבהב וחם (זה שפעם הייתי מחסלת לאמא שלי מהשיש, עוד לפני שהכניסה למקרר).
אז אם גם אתם מוצפים בזכרונות ונוסטלגיות,
תנו צ׳אנס ונסו את הגרסה ה100% טבעונית למתכון הבא.
כל מחלה מתחילה בתאווה

לחובב כל מזון באשר הוא, כמוני, אין עילוי גדול יותר מאשר לצום שכן כל שגופי מבקש הוא לגבור על התאוות שלו ולהיות בריא וחזק יותר. מה חדש ומומלץ מהחקלאים השבוע