לא רק טרנדי: בורקס דפי אורז הוא טוויסט בריא למאפה שכולם אוהבים. הוא ללא גלוטן ואפילו קל להכנה. מה עוד אפשר לבקש?
אמנם התעסקות עם דפי אורז דורשת מיומנות מעט שונה מזו שדורש בצק, אך ניתן לרכוש אותה די בקלות .
נסו והתמכרו!
מרכיבים
- חבילת דפי אורז
- 4-5 בטטות מבושלות קלות
- חצי חב' קוטג'
- גבינה קשה מלוחה
- ביצה טרופה למריחה ושומשום
אופן ההכנה
הכנת המלית:
- מקלפים את הבטטות, מרתיחים מים בסיר ומבשלים עד שמזלג ננעץ בקלות
- מועכים את הבטטה ומוסיפים את הקוטג' והגבינה ומערבבים קלות עד לקבלת מחית במרקם מוצק
הכנת הבורקסים:
- מחממים מראש תנור ל- 200 מעלות
- ממלאים צלחת רחבה ועמוקה במים חמימים
- משרים בכל פעם עלה אורז אחד כ-5 שניות עד שהוא מתרכך
- מניחים על משטח עבודה יבש או קרש חיתוך
- במרכז העלה מניחים כף גדושה של המלית וסוגרים
- מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפיה, מורחים בביצה ומוסיפים שומשום
- אופים בתנור למשך 20-30 דקות עד שהקצוות מזהיבות
בתיאבון!