האבוקדו המכונה "הזהב הירוק" הוא פרי מפתח בתזונה הישראלית והגלובלית – ישראל היא אחת הצרכניות הגדולות בעולם לנפש. מסתבר שאנחנו ממש אוהבים את הפרי הזה.
סוגי זנים, שיטות הבחלה, אחסון וערכים תזונתיים על קצה המזלג.
דמיינו את הרגע הבא: אתם מגיעים הביתה אחרי יום עבודה ארוך, עייפים ורעבים, הדבר האחרון שבא לכם עכשיו הוא להתחיל להכין ארוחה מורכבת, אבל לא מוכנים לוותר על התענוג של לאכול בריא, טעים, משביע ומזין.
ואז הוא מחכה שם בתוך קערת הפירות, הנחתם אותו לפני מספר ימים כאשר הגיע ישר מהקטיף עדיין קשה ועקשן. וכרגע, 4 ימים אחרי הוא מחייך אליכם, מבחוץ נראה אותו הדבר, אך המגע, כן המגע שלו הוא רך ונימוח וצועק אלינו "אני מוכן לאכילה". כל חובב אבוקדו מכיר טוב מאוד את המגע הזה שמרמז על המרקם המושלם שמחכה בפנים ושאי אפשר להתנגד לו.
ברוב המקרים הוא צריך טאצ' אחד קטן של לימון ומלח, איזה קרקר או לחם דגנים עשיר, אולי מלפפון פרוס דק מעל ויש ארוחה קלה וטעימה מוכנה.
אולי זו הסיבה שאנחנו אוהבים אותו כל כך, הוא מנחם, טעים, שומני ונימוח ומשלב מרקם מושלם עם טעמים אגוזיים נהדרים, והכי חשוב קל לשימוש.
הזהב הירוק מושלם למגוון רחב של סלטים, ממרחים ולצד תבשילים ומאפים כך שהוא יכול להתמזג בקלות עם כל סגנון של ארוחה.
הזנים העיקריים שגדלים בארץ הם:
זני הגליל והאטינגר המקדימים שמלווים אותנו מתחילת הסתיו ועד לאמצע החורף בעלי הקליפה הדקה, ומרקם חמאתי ורך.
זני האס, ריד, פוארטה ופינקרטון זנים שמבשילים בחורף ומלווים אותנו לאורך האביב עד תחילת הקיץ. כאשר הריד וההאס בעלי קליפה קצת יותר עבה וטעם אגוזי משגע.
הפוארטה והפינקרטון שאומנם פחות פופולריים, אך כבודם במקומם מונח, הם זנים מעולים וטעימים מאוד שמזכירים שילוב בין אטינגר להאס. מה צריך יותר?
וכל זה עוד לפני שהזכרנו את היתרונות התזונתיים והבריאותיים שלו, מעבר לכך שכל הטעם המושלם הזה מגיע מפרי טרי וטעים ממש כמו שהטבע התכוון, הוא מהווה מזון מלא מושלם המכיל בתוכו כבר את כל הויטמינים, המינרלים, השומן והטעם שהופך כל ארוחה איתו לבריאה ומזינה.
ויש המכנים את האבוקדו מזון על של ממש עם מגוון ערכים תזונתיים יחודיים כגון: שומן בריא המכיל חומצות שומן חד בלתי רוויות, מגוון של ויטמינים בכמות גבוה כמו ויטמין K,C,Eאשלגן וסיבים תזונתיים ועוד.
התכונה הזו של לעבוד עם חומר הגלם של הפרי מרתקת אותנו כל פעם מחדש.
הוא מגיע לרוב קשה, לאט לאט בטמפרטורת החדר הוא מתרכך והופך מוכן לאכילה, אחד היתרונות המדהימים בשימור אבוקדו, הוא שבמקרר הוא עוצר את תהליך ההבחלה, הקירור אינו פוגם בטעם או במרקם (יש פירות כמו בננה ואנונה שלא סובלים קירור בכלל ולכן צריך לאכול אותם או להשתמש בהם מיד כשהם מוכנים או לעבד אותם).
האבוקדו נותן לנו לא מעט ימי חסד מהרגע שהוא רך מוכן ועד לרגע שאנחנו יכולים לאכול אותו בעזרת פעולה פשוטה של הכנסתו למקרר. בדרך הזו אנחנו יכולים להזמין כמה אבוקדו שרק בא לנו (והכי חשוב מהזן האהוב עלינו באותה העונה) ולדעת שיש דרך לשמר אותו ולהאריך לו את חיי המדף (באחסון פשוט במקרר).
אם אנחנו חוששים שהאבוקדו יתרכך לפני שנספיק להגיע אליו, אפשר גם להכניס אותו קשה יותר למקרר וזה עוצר לו את תהליך ההבחלה, אפשר לשמור אותו כך מספר רב של ימים במקרר וברגע שרוצים להנות ממנו אפשר להוציא אותו ליום יומיים לטמפרטורת החדר ואז הוא ממשיך את תהליך ההבחלה שלו כרגיל.
חשוב לזכור שלאבוקדו בתחילת העונה בדרך כלל לוקח שבוע עד שבועיים להתרכך ובשיא העונה שלו תהליך ההתרככות יכול להגיע ליום אחד – יומיים והוא מוכן.
יתרונות האבוקדו האורגני:
מניסיון של עשרות שנים שבו טעמנו אבוקדויים מכל המינים והסוגים, ומכל שיטות החקלאות ומקומות שונים בעולם. מעבר ליתרונות הברורים של חקלאות נקיה מכימיקלים ודישון האדמה בקומפוסט אורגני שזו התזונה המלאה ביותר שהאדמה והעצים יכולים לקבל.
האבוקדו האורגני (כל זן בעונתו) פשוט מושלם, עם עומק טעמים, בשרני ובמרקם מלא ועשיר.
חשוב לזכור, ישראל היא סיפור הצלחה בחקלאות ובגידול אבוקדו בפרט, מוזמנים להנות מחקלאות אורגנית ומקומית במיטבה ולהזמין אבוקדו ישירות הביתה.