
אוכמניות כחולות הן מזון על פופולארי שצבעו הכחול טומן סגולות בריאותיות רבות.
שיח האוכמניות גבוה ונשיר, ופירותיו בעלי גוון סגול כהה.
בישראל ניתן למצוא את האוכמניות הכחולות כשהן טריות רק בחודשים אפריל מאי ויוני, אולם ניתן לצרוך אותן לאורך השנה כולה כשהן מיובאות טריות, מיובשות, קפואות, או הפכו לריבת אוכמניות טעימה ובריאה.

הצבע הסגול הסגול הזה
האוכמניות מכילות סוכר, אך תכולתן הקלורית איננה עולה על 43 קלוריות למאה גרמים.
הן מכילות גם שפע רכיבים בריאים, כמו נחושת, אשלגן, מנגן, מגנזיום, ויטמין C, ויטמין K, ומגוון סיבים תזונתיים.
מעבר לכך, האוכמניות מכילות פיגמנטים בצבעי הסגול – כחול, המכונים אנטוציאנוסידים.
חומרים אלה מחזקים את כלי הדם, ועל כן, האוכמניות נחשבות ליעילות ביותר בכל הנוגע לטיפול בבעיות כלי דם מגוונות.

אופן צריכת האוכמניות הטריות
• מומלץ לבחור באוכמניות שהינן מלאות וקשיחות מעט.
• מומלץ לצרוך את האוכמניות בתוך טווח זמן קצר של שבוע – שבועיים מעיתוי קטיפתן.
• ניתן להקפיא אוכמניות בהקפאה ביתית, אך יש להימנע משטיפתן טרם ההקפאה.
האוכמניות אינן מאבדות מערכן התזונתי בעקבות ההקפאה, ושומרות על סגולותיהן המופלאות גם בעודן קפואות. למעשה, מצב ההקפאה מגן על האוכמניות מפני חשיפה לאור ומפני חמצון

תודה לעדי ואילן שמעוני מרוח שתות חקלאיי הברי'ס שדואגים לגדל ולספק לנו אוכמניות טריות מגידול מקומי וייבוא רוב חודשי השנה, והכל בחקלאות בת קיימא ונקיה ללא חשש שימוש בחומרי הדברה רעילים על הפרי.
