במהלך החג נצא מהסוכה ליומיים של חלוקה בין שלישי ורביעי
ע"פ אזורי החלוקה שיתעדכנו בזמן ההזמנה.

מומלץ לכולם לעדכן הזמנה כמה שיותר מוקדם,

הטבע מספר:
יש אבוקדו ואשכולית חדשים, גויאבה, תפוז, צנונית
(שימו לב שההדרים עדיין ירקרקים וחמצמצים – אז בנתיים רק למי שחובב חמוץ).

חסות וירקים סתוויים מחווה ואדם
שתוך כדי הדרכת הדור הבא של חקלאי הפרמקלצר הבאים של ישראל
מגדלים אחלה אחלה דברים בשיטות טבעיות לחלוטין.

מצעד התפוחים מתחיל
תפוחי גרנד סמיט, זהוב, גאלה וחרמון,
במיה מעולה, רוקט וטאט סוי, מנגולד וקולורבי, תירס מתוק

 

מומלצים נוספים מהקטלוג השבועי
בננה,
 אגסים, אפרסקים, נקטרינה, רימונים, מנגו ומלפפון מעולה.

 

בקרוב
מלא דברים חדשים של עונת הסתיו,
שווה לחיות עכשיו.

 


פעם לפני מהפכת המזון המתועש,
בכל מזון היה פוטנציאל חיות ובריאות,
כשסבתא היתה מכינה סלט טרי או מבושל מעגבניות אדומות שיש רק שלושה חודשים בשנה,
כשסבא היה אופה כיכר לחם מחיטה שהוא גידל ושקיבל את הזרעים שלה בירושה,
כשבמיה היו מכינים חודשיים בשנה בעונתה היא נתנה משהו שאי אפשר היה לקבל משום דבר אחר.
כשהיו עושים במטבח אהבה עם חומרי גלם שהיו אורחים קטנים, צנועים, ממקורות קרובים מאוד,
שמגיעים בזמנם ומפנים את מקומם מהר מאוד לדבר הבא שהטבע מגדל,
הכל היה בזרימה,
למבושל היה ערך,
לטרי היה ערך,
למיובש היה ערך,
לכבושים כמובן,
וביחד כולם השלימו לתזונה שלמה שמחברת את הגוף למקום, לאנשים ולחיים.

מה שלא היום ולרוב הפוך לגמרי,
כשלמטבח של סבתא נכנס שמן קנולה,
כשבלחם יש אבקת אפיה וחיטה "משופרת",
כשהכרובית מגיעה בקיץ מהקפאה עמוקה,
כשבאורז יש אבקת מרק, עם מונוסדיום גלוטומט
כשאת הבוקר פותחים עם קורנפלקס מלא בויטמינים (תמצית מקור החיים של הטבע שמגיעה בגוונים אין סופיים ונדירים)
שהופרדו בלידתם ממקור חיותם במעבדת מזון לאור פלורסנטים.

מזון הפך בתקופתנו למשהו שנראה כמו מזון ולא באמת מזין,
קצת עבדנו על עצמנו, והכנסנו לגוף שלנו דברים שנראים כמו…שמרגישים כמו… ושטועמים כמו…אבל הם לא!

ועוד התרגלנו לזה, התרגלנו קצת שמזון יכול בכלל להחליש, לעייף, להאכל ללא הגבלה ומתי שבא (כי תמיד יש).

מזון הוא אהבה, הוא מביא חיים
מקיים, מזין, מחזק, מעורר ומלמד.

מזון טוב היום הוא שער שכולם צריכים לעבור בו,
משימת הדור להחזיר את המזון לחיים ולהחזיר לעצמנו את החיים.

שנהיה טובים יותר,
בריאים יותר,
שהילה של אור תזהר מעל כל אחד ואחת,
או יותר נכון להחזיר לעטרת ראשנו את האור שכבה :-)

סוכות שמח,
אוהבים דוד, ספי והצוות

כתיבת תגובה

אנחנו לא נשתף את כתובת המייל שלך עם אחרים. שדות חובה מסומנים *

שליחה