היי חברים,
השבוע לקראת יום הזיכרון ויום העצמאות אנחנו נארוז ונחלק ע"פ הרשימה המעודכנת:

בערב יום שני ועד בוקר יום שלישי לישובים:
רמת גן, תל אביב, דרום גוש דן

בערב יום שלישי ועד צהרי יום רביעי לישובים:
ירושלים, ק. אונו, פתח תקווה, מודיעין, כפר סבא, הוד השרון, רעננה, הרצליה, רמת השרון, תל אביב צפונית לירקון.

מומלץ מאוד להזמין מראש (עדיף עד ערב לפני, ממש עם קבלת המייל) ולכל המאוחר עד יום החלוקה ב 8:30 בבוקר
כדי שנספיק להזמין, לארוז ולהכין את הכל בזמן לנהג.
……………………………………………………………………………………

חוץ מזה חשוב לנו לומר לכם שהטרור החקלאי הוא משהו שעולה עכשיו לתודעה ואנחנו ממש כואבים את הנושא,
כשאני מסתכל על כל פרי וירק שמגיע אלי למטבח, אני משתומם ונדהם כל פעם מחדש על המאמצים שהושקעו לכל אורך הדרך ובמיוחד על המקצוע המקודש הזה שנקרא חקלאות שאשכרה מביא לנו אוכל טרי הביתה, חקלאי הוא קוסם, או מלאך או איך שתרצו לקרוא לו, הוא פשוט מקדיש את החיים שלו 24 שעות ביממה כדי שנהיה בריאים וחזקים.

הטרור החקלאי הוא תוצאה של שנים שבהן החקלאי היה בתחתית שרשרת המזון ולאף אחד לא היה איכפת מהסיכונים והמכשולים שהוא צריך לעבור בדרך כדי לספק את המזון הדרוש לקיומה של החברה.
כתרבות לא היה באמת מעניין אותנו כמה עלה לחקלאי לגדל את הייבול שלו ומה הוא עבר בדרך והרבה פעמים יצא שתהליכים לא בריאים גרמו לחקלאים להפסיד המון כסף בשנה כדי לספק מזון טוב ומשם הדרך לטרור נגד חקלאים קצרה מאוד.

לראות תמונות שבהן מישהו בכלל מרשה לעצמו לגנוב מחקלאי או לשרוף לו בית אריזה או לאיים עליו במשהו, זה קשה מאוד כי זו פגיעה בבטן הרכה שלנו, במי שמגדל עבורנו את המזון ומחזק את התחושה שחקלאים צריכים הגנה ותמיכה נכונה בחזרה מהחברה.

זהו בקצרה תחילתו וסופו של תהליך הניכור שלנו מהמזון,
ועכשיו אנחנו מקווים שכולנו עם הפנים קדימה לתקופה חדשה שבה נלמד להוקיר, להעריך, לתגמל ולהנות מחקלאות מקומית נהדרת.

תודה על ההזדמנות שניתנה לכולנו לתמוך בחקלאות מקומית, טובה, פורצת דרך, נקיה, בת קיימא וחברתית.

לרגל חגיגות ה70 שנה למדינה אנחנו רוצים לחזק את חקלאי ישראל ולמסור להם את אהבתנו, תמיכתנו המקצועית ותמיכתנו החברתית.
בלעדיכם אנחנו כלום, נמשיך מכאן, לעבוד, ללמוד, לחקור, לעזור ולעשות הכי טוב שאנחנו יכולים כדי להיות יד ימינכם ולחבר אתכם לאנשים הנכונים לעוד שנים קדימה.
נמשיך לקבל חוות אורגניות נוספות, וותיקות וכאלה שבתחילת דרכן לטובת בריאות ארצנו וילדינו.

יש מלא מבצעים השבוע לכבוד החג,

וירקות מעולים ומומלצים לעל האש כמו דלעות, פטריות מכמה סוגים, בטטות, בצלים ושורשים מיוחדים, חצילים, קישואים, פלפלים ועוד הפתעות טעימות.
מומלץ כבר לקנח באבטיח ומלונים שמתחילים להיות מתוקים וטעימים.

יש גם בננות מעולות, אוכמניות ותותים מקומיים, שום טרי יבש, פלפל חריף משובח, פטרוזיליה שורש, סלרי שורש ועשבי תיבול טריים ונהדרים.
מתחילים להפרד מהתפוזים (שבועות אחרונים), מהאבוקדו ריד (לקראת הסוף בעצים), ומהתתפוח פינק ליידי (יש שפע של תפוחים מתוקים אחרים).

בריאות והצלחה,
דוד עובדיה וצוות האורגני

 

כתיבת תגובה

אנחנו לא נשתף את כתובת המייל שלך עם אחרים. שדות חובה מסומנים *

שליחה

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.