[fullwidth backgroundcolor="" backgroundimage="" backgroundrepeat="no-repeat" backgroundposition="left top" backgroundattachment="scroll" bordersize="0px" bordercolor="" borderstyle="" paddingtop="0px" paddingbottom="0px" paddingleft="0px" paddingright="0px" menu_anchor="" class="" id=""][fusion_text]

מסנובו פוקאוקה (1913-2008) הוא איכר/פילוסוף אשר נחשב בעיני רבים כאחד מאבות החקלאות הטבעית שהובילה להשראה לחקלאות האורגנית של ימינו.
פוקאוקה מספר שכאשר הבין את החשיבות של להנגיש לשכניו מזון שמקורו בחקלאות נקייה ולא מתועשת, הוא כל כך התרגש מכך שיש לו אפשרות למכור ולחלוק את התוצרת ה"מדהימה" שלו, שרץ בהתלהבות לשוק עם מנדרינות חמוצות ומלאות במיץ שנקטפו ישר מהעצים שלו בעונתן.
זה קרה רגע אחרי שהתחיל לפתח את שיטתו של חקלאות ללא התערבות, הוא חשב שהוא מביא עימו בשורה שכולם ירצו לשמוע עליה או לטעום אותה.
ביפן, שהייתה אז בתנופה אדירה של תיעוש החקלאות ידוע שהאיכות שם היא ללא פשרות, והתגובה לא איחרה לבוא, כמעט שגלגלו אותו מכל המדרגות. טענו שם בשוק הקטן והמקומי שהוא הביא להם סחורה סוג ב' לא ממוינת בגדלים שונים ועם פגמים חיצוניים!הוא אמר רגע אבל מה שאתם אוכלים זה סוג ב' שרק נראה טוב, מה עם כל ההתייחסות למה שמסביב? אבל מה עם מה שלא רואים?
אמרו לו, לא מעניין, תחזור למטע שלך ותביא לנו את הכי טוב שאתה יכול.
אז הוא הבין שחלק מלפתח תרבות של חקלאות נקייה זה גם לפתח מודעות בקרב הקהילה לשיטות החקלאות השונות ולאפשר לצרכנים לבחור את המזון שלהם גם לפי מה שעבר עליו עד לצלחת.

[/fusion_text][imageframe lightbox="no" style_type="none" bordercolor="" bordersize="0px" stylecolor="" align="center" animation_type="0" animation_direction="down" animation_speed="0.1" class="" id=""]

The seedball planting technique – developed by Masanobu Fukuoka

[/imageframe][fusion_text]

ההמשך כבר ידוע, מאז הוא הצליח להפיץ המון השראה שהלכה והתרחבה אל מחוץ לגבולות המדינה והצורך לתוצרת שמשמרת את הקשר הישיר בין האדם לאדמה, אותה הקונטרה לחקלאות המתועשת, הולך וגובר מאז שנה לשנה, לצד חקלאות נקייה וחכמה יותר שמצליחה אף היא להדביק את הציפיות של הקהילה למזון טוב ובאיכות טובה.

הוותיקים בצרכני המזון האורגני הטרי בישראל זוכרים בוודאי את הימים שבהם הכל היה קשה מאוד להשגה.
ברגע שהאדם מבין שמזון מרוסס בכימיקלים הוא בטוח לא רוצה לאכול, אז הוא מייחס חשיבות עצומה וראויה לכל מזון טרי שמגיע ממקור טוב ומוקיר תודה על היכולת להתארגן על הטוב הטרי הזה.
אבל רגע לפני האוטופיה שעומדת מאחורי הנושא, כולנו בוודאי זוכרים את הימים של לפני 10-15 שנים ויותר שההיצע היה נמוך מאוד, לרוב נמוך מרמת הביקוש, להשיג פטרוזיליה על המדף בחנויות הטבע היה משימה שרק יחידי סגולה שמצליחים להגיע ביום מסויים בשעה מסויימת ייזכו לחזות בנס. או את הימים שבהם רק יחידים עוד יותר השכילו לחבור לחקלאי אחד או שניים שמגדלים מעט עבור משפחתם וקהילה מצומצמת מסביבם ולהקדים להזמין את הירק העונתי המיוחד רגע לפני שהוא נגמר בשדה. ואז מתחילות הפשרות. רק מעטים זוכרים, אבל כשהפטרוזיליה הגיעה לצרכן החלוץ אי שם בעבר, הוא לא היה מקפיד על כמה עלים צהובים שלא שרדו את ההובלה או כמה עלים שאיזו תולעת הקדימה ואכלה. הוא לא היה מקפיד על תפוח עם חור קטן או מעיכה קטנה פה ושם, העיקר שנקי מרעלים, העיקר שטרי, איכשהו נאכל הוא היה אומר לעצמו, סוף סוף השגנו אז כבר נשתמש.

התהליך היה מרתק, ההיצע גדל עם הביקוש, האיכות עולה ככל שההיצע עולה.היום, כמה שנים קדימה – החורף זה פרץ החוצה – למרות שמדובר בשנה לא קלה לחקלאות בארץ ולחקלאות האורגנית בפרט.
החקלאים הטובים הבינו, יישור קו עם איכות טובה צריך להיעשות, אם אנחנו רוצים לחדור ללבבותיהם של צרכנים נוספים,
צריך שזה יהיה מוצר שמכבד את כולם, מה שמסנובו היקר הבין על בשרו לפני 40 שנה בשוק ביפן,
היום החקלאי האורגני הממוצע יודע שזה חייב להיות נקי מרעלים וטעים אך יחד עם זאת גם באיכות טובה וראויה.

בכדי לחדור את מעטפת השוק הקונבנציונלי ולעשות את השינוי שמייצר השפעה אמיתית על האדם, האדמה והסביבה.
החקלאות האורגנית מתחילה להכיר באופן פורמלי בכך שיש חשיבות עליונה לאיכות המוצרים.
להבדיל ממזון מעובד, בתוצרת טרייה, המשימה הרבה יותר מורכבת, לשמור על עקרונות החקלאות הנקייה ובתוך המסגרת הזו לשפר את האיכות כך שהכל יהיה יותר טעים מהחקלאות המתועשת וגם יותר יפה זו משימת החיים של החקלאי האורגני היום, זה מה שישפיע על עתידו של החקלאי ויעזור ליותר צרכנים להצטרף למעגל שגודל משנה לשנה.

אז אם אתם ערים לנושא ומרגישים שאיכות התוצרת משתפרת פלאים משנה לשנה וגם משבוע לשבוע, אל תיבהלו, זו רק תמורה קטנה שחלה בהתפתחות המודעות של החקלאים האורגניים והצרכנים בישראל, אפילו החקלאים הקטנים והטובים נענים לאתגר ומיישרים קו עם איכות ללא פשרות לצד טיפול נקי ואוהב באדמה ובצמחים.

תוכלו לומר היינו שם כשזה קרה, הסבלנות השתלמה,
כולנו חלק ממהפכת החקלאות האורגנית והמקיימת בישראל,
נמשיך ללמוד, לעבוד, לטפח אדמה, צרכנים וחקלאים מקומיים למען בריאות למשפחה ולקהילה לעתיד טוב יותר.

היה שווה להתמיד, מעכשיו גם יותר כיף, טעים ונעים להנגיש למשפחה את המזון המקומי הכי טוב ואיכותי שאפשר,
נשמח תמיד לקבל משוב על איכות התוצרת ובכלל, ככה ורק ככה כולנו לומדים ומעבירים בעקביות את המשובים לחקלאים הטובים.

לבריאות, דוד עובדיה
[/fusion_text][imageframe lightbox="no" style_type="none" bordercolor="" bordersize="0px" stylecolor="" align="center" animation_type="0" animation_direction="down" animation_speed="0.1" class="" id=""] [/imageframe][fusion_text]

[/fusion_text][/fullwidth][fullwidth backgroundcolor="" backgroundimage="" backgroundrepeat="no-repeat" backgroundposition="left top" backgroundattachment="scroll" bordersize="0px" bordercolor="" borderstyle="" paddingtop="0px" paddingbottom="0px" paddingleft="0px" paddingright="0px" menu_anchor="" class="" id=""][button link="http://shop.haorgani.co.il" color="default" size="large" type="" shape="" target="_self" title="" gradient_colors="|" gradient_hover_colors="|" accent_color="" accent_hover_color="" bevel_color="" border_width="1px" shadow="" icon="" icon_position="left" icon_divider="no" modal="" animation_type="0" animation_direction="left" animation_speed="1" alignment="center" class="" id=""]כניסה לחנות היוזמה[/button][button link="http://shop.haorgani.co.il/Tagmulim.aspx" color="default" size="" type="" shape="" target="_self" title="" gradient_colors="|" gradient_hover_colors="|" accent_color="" accent_hover_color="" bevel_color="" border_width="1px" shadow="" icon="" icon_position="left" icon_divider="no" modal="" animation_type="0" animation_direction="left" animation_speed="1" alignment="center" class="" id=""]מבצעי השבוע[/button][/fullwidth][fusion_text]

[/fusion_text][fusion_text] [/fusion_text][fusion_text]

[/fusion_text][fusion_text]

[/fusion_text]

2 תגובות

  1. הי אםמארצה להזמין פאפיה לתא
    איך זה עובד
    אשמח לפרטים
    הילה 0508216011

כתיבת תגובה

אנחנו לא נשתף את כתובת המייל שלך עם אחרים. שדות חובה מסומנים *

שליחה

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.