רגע לפני שנגמר החורף ונעלמים מהסביבה עלי התרד הבשרניים והכרישות המתקתקות – החלטנו לשתף מתכון של קציצות תרד עם כרישה.

מתכון קל להכנה שמסתיים בטיגון.

יש גרסא רגילה וגרסא ללא גלוטן, בו כוסמת מחליפה את פירורי הלחם.

מוכנים, היכון, צא! 

 

מרכיבים

  • 2 חבילות עלי תרד תורכי חתוך לרצועות ברוחב 2 ס"מ
  • 3 כרישות חצויות וחתוכות לפרוסות בעובי 2 ס"מ
  • 2 בצלים 
  • צרור פטרוזיליה 
  • מעט מלח ופלפל
  • 3 כפות קמח חומוס
  • 3 כפות פירורי לחם (או כוסמת מושרה וטחונה)

הוראות הכנה

  • חולטים את הכרישה והתרד בסיר עם מים רותחים במשך 3 דקות ומסננים
  • קוצצים את הבצל ואת הפטרוזיליה לחתיכות קטנות במעבד מזון 
  • מוסיפים למעבד המזון את התרד והכרישה החלוטים והמסוננים, וקוצצים הכל ביחד לעוד כמה שניות  – כך שלתרד ישאר עדיין מרקם ונפח
  • מעבירים לקערה ומערבבים ביחד את כל החומרים 
  • מטגנים טיגון חצי עמוק במחבת על אש כמעט הכי גדולה, כמה דקות מכל כיוון
  • סוחטים מעל לימון טרי 

בתיאבון!