החורף הגיע ואתו שפע פירות ההדר, והפעם בחרנו להתמקד בפרי אחד יחיד ומיוחד – הלימון, ובמתכון קל במיוחד להכנה.

יש להכינו בתבנית בקוטר 22 ס"מ.

מרכיבים לשכבת הבסיס

  • 200 גרם ביסקוויטים
  • 50 גרם חמאה מומסת

מרכיבים למלית

  • 400 מ"ל חלב מרוכז ממותק
  • 4 חלמונים
  • 100 מ"ל (1/2 כוס) מיץ לימון טרי
  • קליפה מגוררת מ-1/2 לימון

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור לחום בינוני – 180 מעלות.
  2. משמנים או מרפדים את התבנית
  3. הכנת שכבת הבסיס: מרסקים את הביסקוויטים לפירורים דקים.
  4. מכניסים בקערה ומוסיפים את החמאה ומערבבים עד שכל הפירורים ספוגים היטב בחמאה.
  5. מעבירים לתבנית ומהדקים היטב לתחתית ולדפנות, עד שמגיעים לשוליים מהודקים בגובה 2-1 ס"מ.
  6. אופים  עד ששכבת הבסיס מזהיבה היטב (כ15 דק').
  7. מוציאים מהתנור, מעבירים את שכבת הבסיס לקירור במקרר,  ומנמיכים את טמפרטורת התנור ל 160 מעלות.
  8. הכנת המלית: מערבבים בקערה את החלב המרוכז הממותק, החלמונים, מיץ הלימון והקליפה המגוררת וטורפים ידנית עד האחדת המלית.
  9. מחכים ששכבת הבסיס תצטנן, ויוצקים מעליה את המלית 
  10. אופים במשך 30 דקות עד להתייצבות המלית.
  11. מוציאים מהתנור ומניחים לצינון בטמפרטורת החדר.
  12. מאחסנים למשך הלילה במקרר מכוסה בניילון נצמד

בתיאבון!