החורף הגיע ואתו שפע פירות ההדר, והפעם בחרנו להתמקד בפרי אחד יחיד ומיוחד – הלימון, ובמתכון קל במיוחד להכנה.
יש להכינו בתבנית בקוטר 22 ס"מ.
מרכיבים לשכבת הבסיס
- 200 גרם ביסקוויטים
- 50 גרם חמאה מומסת
מרכיבים למלית
- 400 מ"ל חלב מרוכז ממותק
- 4 חלמונים
- 100 מ"ל (1/2 כוס) מיץ לימון טרי
- קליפה מגוררת מ-1/2 לימון

אופן ההכנה
- מחממים את התנור לחום בינוני – 180 מעלות.
- משמנים או מרפדים את התבנית
- הכנת שכבת הבסיס: מרסקים את הביסקוויטים לפירורים דקים.
- מכניסים בקערה ומוסיפים את החמאה ומערבבים עד שכל הפירורים ספוגים היטב בחמאה.
- מעבירים לתבנית ומהדקים היטב לתחתית ולדפנות, עד שמגיעים לשוליים מהודקים בגובה 2-1 ס"מ.
- אופים עד ששכבת הבסיס מזהיבה היטב (כ15 דק').
- מוציאים מהתנור, מעבירים את שכבת הבסיס לקירור במקרר, ומנמיכים את טמפרטורת התנור ל 160 מעלות.
- הכנת המלית: מערבבים בקערה את החלב המרוכז הממותק, החלמונים, מיץ הלימון והקליפה המגוררת וטורפים ידנית עד האחדת המלית.
- מחכים ששכבת הבסיס תצטנן, ויוצקים מעליה את המלית
- אופים במשך 30 דקות עד להתייצבות המלית.
- מוציאים מהתנור ומניחים לצינון בטמפרטורת החדר.
- מאחסנים למשך הלילה במקרר מכוסה בניילון נצמד
בתיאבון!