אם יש לכם גפן זמינה בסביבה – חודש יוני הוא בדיוק הזמן לקטוף את העלים הצעירים בכל הגד'לים ולהכין סיר משגע של עלי גפן ממולאים.
אם אין לכם גישה למרכיב הטרי – אפשר גם לקנות עלי גפן משומרים בסופר, רק הקפידו להשרות במים למשך כמה שעות ולהחליף את המים מספר פעמים בתהליך כדי להפטר מעודפי המלח.
המתכון הבא נוסה בהצלחה ונאכל תוך יום אחד :-)
זמן הכנה: 30 דקות, זמן בישול: 30 דקות נוספות.
בתיאבון!
מרכיבים – לעלי הגפן
- כ35 עלי גפן גדולים ועוד כ 40 עלי גפן בגדלים שונים לכיסוי הסיר בזמן הבישול. אגב, צתכון זה מצוין ומתאים גם לעלי תות-עץ על סוגיו השונים. התוצאה מפתיעה לא פחות!
- כוס וחצי אורז
- בצל גדול קצוץ דק
- רבע כוס חמוציות אורגניות מיובשות ללא תוספת סוכר – קצוצות דק
- צרור פטרוזיליה קצוצה
- צרור שמיר קצוץ
- צרור כוסברה קצוצה
- צרור נענע קצוצה
- כפית מלח
- מיץ מ2 לימונים
- כוס מים
מרכיבים – לרוטב
- 1/2 כוס שמן זית
- כוס מים
- מיץ מ2 לימונים
- כפית מלח
הוראות הכנה
- מרתיחים סיר מים וחולטים בו את עלי הגפן למשך כ 60 שניות בקובצות של 5-6 בכל פעם. אחרי החליטה מעבירים למים קרים, ואז למסננת גדולה.
- שוטפים היטב את עלי הגפן הקטנים ומניחים בתחתית סיר רחב
- מטגנים בסיר נפרד את הבצל עד לשקיפות
- מוסיפים את האורז, עשבי התיבול, כפית מלח וכוס מים עד שהאורז סופח את כל המים
- מצננים את התערובת
- מניחים את עלי הגפן באשר הצד החלק כלפי מטה (עורקים כלפי מעלה) ומגלגלים את עלי הגפן – כל אחת עם כפית מילוי.
- הגלגול מתחיל בהנחת המילוי קרוב לגבעול, קיפול הצדדים פנימה ואז גלגול החלק המרכזי.
- מניחים את כל עלי הגפן המגולגלים בסיר, מעל שכבת העלים שהנחנו בשכבה אחת או שתיים
- מוסיפים כוס מים, מניחים מעל כל העניין צלחת גדולה הפוכה, מכסים במכזה ומבשלים על אש בינונית במשך כחצי שעה
- מצננים למשך כשעתיים נוספות ואוכלים.
- שימו לב – אם לא ציננתם מספיק עלי הגפן יתפרקו לכם :-)
בתיאבון!