שלום לכולם,

א. השנה יש שפע של מלונים ואבטיחים מתוקים,

השבוע ניתן להזמין גם מלונים מזרעי מורשת מחוות דרכי נועם,
מומלץ לאכול ולשמור את הזרעים, לגדל ולהחליף בעצמכם בשנה הבאה :)

ב. ההתרגשות גוברת לקראת הפנינג מזון טוב בחווה ואדם ב3.8, מפגש שכולו מוקדש לטיפוח קהילה תומכת חקלאות, זה בדיוק המקום להכיר את החקלאים שמגדלים לכולנו את המזון ועוד המון הפתעות שמעלות חיוך על השפתיים, בינתיים תוכלו להתעדכן בקישור – כאן

ג. שימו לב שמחלקת הסלים עברה רענון, מעתה תכולת הסלים מתעדכנת ומוצגת בצורה נוחה, בד"כ נעדכן את תכולת הסל לשבוע לקראת ראשון -שני וקרוב יותר לקטיף.

ד. אצל ירק פרא נשארו קילוגרמים אחרונים של פול מיובש, טעים טעים, המחיר ירד וניתן לשמור הרבה זמן אם רוצים.

איך מכינים פול?
1.משרים במים (כמה שיותר, יותר טוב) לפחות 24 שעות וחשוב להחליף את המים כמה פעמים באמצע.

2.לבשל במים על אש קטנה ל4 שעות לפחות (טועמים מידי פעם) עד שהקליפה החיצונית מתחילה להתרכך,
חשוב להוסיף מים רותחים במהלך הבישול כי הפול סופח את המים (לא להוסיף מלח בשלב הזה)

3. בשלב הסופי יוצא פול רך עם מעט תערובת נוזלים סמיכה וכהה,
ניתן לצרף לסלטים ולתבשילים וגם לטחון לממרח עם קצת טחינה ותבלינים (כמו חומוס) ,
הכי כיף זה להגיש את הפול איך שהוא, קר עם קצת שמן זית הרבה לימון ,פטרוזיליה מלח וכמון

ותודה ולאסף על הרוח המיצרית

שיהיה בכיף לכולם,
דוד וספי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *