מבצעי השבוע – תמרים נהדריםאבוקדו מרהיב, כרוב לבן בכמויות, לימונים מלאים ועוד המון הפתעות באתר.
מסלול חלוקה חדש לבאר שבע – השבוע אנחנו פותחים באופן רשמי חלוקה קבועה לאיזור הדרום שתכלול את כל היישובים שנמצאים דרומית לגוש דן עד לבאר שבע. חברים שנמצאים באיזור החלוקה החדש, תודה על האמונה, ההמתנה וההתמדה – אתם מוזמנים להצטרף למעגל ולהזמין תוצרת נהדרת ישירות אליכם.

חודש מרץ כבר כאן, הגיע הזמן להתחדש בגינה, ה21 לחודש שהוא יום השיוויון בין שעות האור לשעות החושך קרוב והוא ייתן את האות להתחיל בהכנות לגינות האביב והקיץ.

בינתיים אפשר לחשוב מה רוצים לגדל ואיפה וגם להנות מניחוחות האדמה הלחה שעולים לאפינו בימי השמש הנעימים ומפריחה מרהיבה של שקדיות, כלניות ומבשרי אביב נוספים כמו כליל החורש.
תמיד כיף לדעת ולראות איך יותר ויותר חברים מצטרפים למעגל, תומכים ומודעים לחשיבות הרבה של החקלאים הזעירים שעובדים קשה, עושים את הכל במו ידיהם, קשובים לעונות השנה ומגדלים תוצרת בריאה לאדם ולאדמה בעונתה.
בשבילנו אין תחליף לחקלאי זעיר שנוכח בכל התהליך בעצמו, משמר את הזרעים, מנביט בזמן, מכין את הקרקע במו ידיו וידי חבריו – שותל ומטפח אדמה בקצב שלה.
זהו איזון חוזר שדרוש לקיום שלנו כמו אוויר לנשימה. אנחנו שמחים שניתנה לכל צוות האורגני וחברי מזון טוב הזדמנות נהדרת שכזו, לאפשר תמיכה שיש בה שכר כפול – טיפוח חקלאות טובה ונקיה לצד הכנסת בריאות וחיזוק לבתים.
הנה מושג קטן על מה מצפה לנו השבוע וממי לפני החלפת השתילים בגינות:
גן האור מקיבוץ גלאון – קטיף אחרון של בצל לעונה זו, הזדמנות אחרונה בהחלט להינות מבצל יוצא דופן ביופיו וטעמו המלאי מוגבל.
תמר ומשפחתה ממושב קדרון – יטפטפו לנו שתי סוגים של חסה חמאה ומסולסלת (קטנות קטנות אבל טעימות), רוקט, קצת אפונה, קייל וקאריפאטה.
ח'ביזה מכפר בן נון – כרישה, תרד ופטרוזיליה שורש מדהימה
בריאות בטבע– חסות וביצי חופש אמיתיות מתרנגולות ששומעות מוסיקה קלאסית ואוכלות נבטים מהחווה
חווה ואדם – סלרי, קצת לפת, חסה רדציו, עלי קייל, בוק צוי, תבלינים ועוד המון צמחים מרפא ששומעים את קולותיהם של ילדים צוחקים.
מלוא הטנא מכרמי יוסף – תפוזים, בצל ירוק, עלי חרדל, טאט צוי ופירות נוספים.
עופר ממושב מטע ששומר לנו על המנגולד אחד אחד
הרשימה עוד ארוכה וכוללת עשרות חקלאים ויצרנים זעירים שעושים טוב מסביב וחקלאות עם הטבע :)
וכמעט ששכחנו לומר שאפשר כבר ליראות את שיבולת החיטה הראשונה משבצבצת לה בכל מקום שזרעו את החיטה בזמנה,
בטח תשמחו לגלות שהמילה אביב בלשון המקרא משמעותה הבשלת התבואה ומכאן שבימינו משתמשים במילה אביב לתאר את עונת השנה הבאה עלינו לטובה.
כניסה והזמנה
צפיה במגוון של השבוע
צמח השבוע מאת ירון שרמן (ליקוט שבטי)

כליל החורשעץ חורש טבעי ארצישראלי מקסים עם פריחה מרהיבה, ממש בעונה זו, מבשר את בא האביב וצובע את הטבע בסגול.

חפשו את פרחי כליל החורש, חמצמצים, טעימים, ניתן לאכול טרי, לכבוש או להכין ריבה.

מתכון נהדר וטעים מתוך הספר ילקוט הצמחים מאת נסים קריספיל :

ניתן להשתמש בפרחים שנשרו בשיא פריחתם או בפרחי העץ

החומרים: חצי ק"ג פרחי כליל החורש, מיץ סחוט מארבעה לימונים, אחד ורבע ק"ג סוכר, עלי נענע משובלת או זוטה לבנה, כוס וחצי מים ,שני  סירים, מסננת, כף לבחישה.

אחרי הקטיף מומלץ להוציא את ניצני העלים הירוקים המוסיפים מרירות לריבה, יש לרחוץ את הפרחים במים, לשים את הסוכר בסיר עם כוס וחצי מים להרתיח תוך בחישה עד שהסוכר יימס. יש להוסיף מיץ מארבעה לימונים ואת הפרחים ולבשל על אש קטנה כשעה, בסיר אחר יש להכין תמצית תה מהזוטה או הנענע, יש להרתיח את הצמחים עם רבע כוס מים, לבשל כ 5 דקות, לסנן ולשמור את התמצית.

לקראת סוף הבישול יש להוסיף את התמצית, לערבב, להוריד מהאש והריבה מוכנה, מומלץ לשמר בצנצנות זכוכית מעוקרות.

בתיאבון

למי שרוצה להנות מהתענוג מבלי לצאת מהבית:
ירון יקטוף השבוע פרחי כליל החורש טריים לכל מי שיבקש בהזמנה (הוספנו את המוצר בקטגוריית – מהאדמה – עלים ותבלינים)
ואפשר גם לפגוש את הדבר האמיתי –
כולם מוזמנים לליקוט שבטי ובישול סעודה משותפת בשדה. ימי רביעי – מיקום מדוייק מפורסם ברשימת התפוצה של קבוצת הליקוט,
לפרטים נוספים והרשמה אפשר לפנות לירון yaronsherman@yahoo.com
ניתן לערוך גם ימי ליקוט לאירועים מיוחדים ולקבוצות בתיאום מראש
"…רחש לחש בחורשה, מי שם מתלחש?

הס! אל גוזליו התור, אהבה לוחש"
מתוך השיר "רחש לחש בחורשה" מאת דוד אגמון 1959
(תור = ציפור ממשפחת היוניים)
ניפגש בשדה
ספי, דוד וצוות האורגני
אני רוצה לראות מה יש
אני רוצה להזמין הביתה עכשיו

כתיבת תגובה

אנחנו לא נשתף את כתובת המייל שלך עם אחרים. שדות חובה מסומנים *

שליחה

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.