סלט ״ביצים״ ותפוחי אדמה 100% טבעוני
חומר גלם עיקרי: תפוחי אדמה
אם לומר את האמת, אין לי אף געגוע לביצים. גם לא לחביתה. לעיתים לשקשוקה, אבל גם זה דיי נדיר. אבל נכון, סלט ״ביצים״ ותפו״א זה סוג של סלט כזה, שכישראלי, קשה לך להישאר אדיש אליו? נכון, או שזה רק אני?
לא משנה כמה סלטים מהסוג הזה, נוראים ככל שיהיו, מעובדים ככל שיהיו, צהובים זרחניים ככל שיהיו- הונחו לפני, לא זוכרת אפילו פעם אחת שלא הייתי חייבת לקחת ביס, אחד לפחות. כדי לבדוק שלא פספסתי משהו שאצטער עליו.
סלט ״ביצים״ ותפו״א זו סוג של גרסה משולבת בין ה״סלט מיונז״ הזה שכולנו מכירים מפעם (כן, נו, זה עם האפונה משימורים ומלפפון חמוץ) , לבין ״סלט תפו״א״ צהבהב וחם (זה שפעם הייתי מחסלת לאמא שלי מהשיש, עוד לפני שהכניסה למקרר).
אז אם גם אתם מוצפים בזכרונות ונוסטלגיות,
תנו צ׳אנס ונסו את הגרסה ה100% טבעונית למתכון הבא.
רכיבים:
חצי גוש טופו קשה
2 תפו״א קטנים
1 אבוקדו קטן ובשל
1/3 כוס גרעיני חמניה
לימון טרי גדול
בצל סגול קטן קצוץ
1 ענף בצל ירוק קצוץ
קורט כורכום
מלח הודי שחור (לא חובה- ניתן להחליף במלח רגיל/ הימלאיה)
קורט פלפל לבן/ שחור
חופן גרעיני דלעת (לא חובה)
אופן הכנה:
1.קולפים את תפוחי האדמה ופורסים לקוביות. מבשלים בסיר עם מים עד להתרככות מלאה.
2.בינתיים מכינים בלילה שהיא מעין ״מיונז״ טבעוני: מכניסים למעבד מזון את האבוקדו, גרעיני הדלעת ומיץ מחצי לימון. טוחנים את הכל יחד עד לקבלת ממרח דמוי מיונז.
3.חותכים לקוביות או מפוררים בידיים את הטופו. מערבבים אותו בקערה, יחד עם תפוחי האדמה, הבצלים ו: 1-2 כפות שטוחות של ה"מיונז" שהכנו.
4.מתבלים בכורכום, המלח ההודי (ניתן להחליף במלח רגיל/ הימלאיה) והפלפל.
5.מערבבים היטב את המרכיבים ודואגים שכולם יספגו אחד בשני. ניתן ןאף מומלץ למעוך מעט את תפוחי האדמה וליצור מרקם שקצת מזכיר פירה. לא חובה לעשות זאת, אבל לרוב יותר כיף לאכול את הסלט באופן הזה.
6.מקשטים בחופן גרעיני דלעת אורגנים, שעשירים בהמון ברזל!
הערות חשובות:
- ניתן להשתמש בממרח ה"מיונז" הטבעוני שהכנו (ובטח נותר לכם): בכריכים, סלטים ואין ספור תיבולים שתבחרו. שימו לב, הממרח נשמר במקרר בין 3-5 ימים.
- חשוב לשמור את הסלט בקירור ולא לשמור בכמות יותר מדי גדולה שהות ממושכת מחוץ למקרר.
חגי תשרי שמחים,
טעימים ומלאי טבע
רק אהבה♥
שמחנו לעזור לכם להתקרב קצת יותר לטבע
שלכם ,
סיון מ-נועם השדה