חומר גלם עיקרי: ירקות ופירות
סלט הוא אף פעם לא ״רק סלט״. אבל הרבה אנשים חושבים עליו ככה. סלט ״סובל״ מיח״צ דיי שליליים, כגון: חד-גווני, לא מעניין מספיק, משעמם ובגדול מנה שדיי חוזרת על עצמה. נסו תרגיל קטן- לכו לירקן ונסו לחזור הביתה עם ירקות ופירות שמעולם לא קניתם הביתה, אולי אפילו כאלה שמעולם לא טעמתם, נשמע פשוט? האמת שלא ממש, זו משימה די מאתגרת. רובנו לא ממש שמים לב לעובדה הזו, אבל אנחנו כמעט תמיד חוזרים הביתה עם אותם ירקות ופירות.
ולמה זה משנה? כי ככה בוודאות, הסלט שלנו תמיד יראה זהה. אנחנו גם רגילים לחתוך את הסלט שלנו זהה תמיד. מה שקורה זה, שעוד לפני שחתכנו את הסלט שלנו, הוא כבר משעמם אותנו ו״לא בא לנו עליו״. אם תחשבו על זה, זו הסיבה שרובנו אוכלים סלט רק ב״דיאטה״ ומתבאסים מזה. סלט הפך בעינינו למנה שהיא לא ארוחה, לא משביעה, לא מעניינת מספיק. בביקור האחרון שלי בברלין, נתקלתי במסעדה שבה מוגשות ארוחות שלמות בקערה, וביניהם מנה של סלט שנקרא : ״סלט ריינבו״- סלט עם מלא מרכיבים, מעניין, מגוון, כייפי, עם מלא צבעים ומרקמים. נסו את המתכון הבא, וקבלו כמה טיפים לסלט מעניין. אחריו-בוודאות, לא תסתכלו על סלט, אותו הדבר.
רכיבים:
חסה
גזר
פלפלים בצבעים שונים
קייל
פטרוזיליה
עגבניה
מלפפון
סלק
קישוא
קולורבי
לרוטב:
אבוקדו
קישוא
שומשום
אגוזי מלך
בצל ירוק
לימון
מלח הימלאיה
גינגר
תוספות: ניתן לזרות מלמעלה
זרעי המפ
ציה
שומשום
מיני אגוזים
פשתן ועוד….
אופן הכנה:
1.חותכים בטקסטורות שונות:
מעבר לחומרי הגלם, חשוב גם לגוון בצורות החיתוך והטקסטורות בסלט: שרוכים בקולפן, פומפיות מסוגים שונים, קיצוץ עלים וחיתוך עם הידיים, גדלים שונים של ירקות מסוימים ועוד…
2.גיוון בחומרי הגלם:
חשוב לנסות לגוון בכל פעם מחדש בשילובים ובצבעוניות של כל אחד מחומרי הגלם וכן בטעמים: ניתן לשלב פירות חמוצים /מתוקים (רימון, אגס, תפוח למשל), עלים ירוקים מרירים יותר או פחות, טעמים חריפים של סוגי בצל, טעמי אדמה כמו שורשים למיניהם: דלעת, בטטה ואפילו מדהימים לאכילה באופן חי.
3.ארגון פני השטח וצילחות: עוד לפני שאנו אוכלים, אנחנו קודם כל נמשכים לאיך האוכל שלנו נראה. בסלט הנושא מקבל אקסטרא חשיבות ולכן נסו לארגן את חומרי הגלם בעריכה יפה, זה לצד זה באופן יחסית הרמוני. אם תוסיפו צלחת יפה עם שטח פנים רחב, תקבלו מנה שתשביע אתכם יותר אפילו, כי בעצם תהנו ממנה גם חזותית.
4.תבלו ו״שחקו״ עם רטבים ותוספות: רוטב ותוספת לסלט יכולים להפוך סלט אנמי ומשעמם ליצירת מופת. לא תאמינו איך כמה אגוזים ורוטב מעניין יכולים להפוך את הצלחת שלכם למנה הכי אטרקטיבית שאכלתם ושאכלו הסובבים. מעבר לתוספות והרוטב במתכון זה (מערבלים הכל בבלנדר),פשוט העיזו ונסו! גם חומרי גלם שנראים לכם לא שגרתיים (מי שמע על רוטב דלעת חיה?), אתם הולכים להיות מופתעים ובגדול!
בתאבון
יום סלט שמח
שמחנו לעזור לכם להתקרב קצת יותר לטבע
שלכם ,
סיון מ-נועם השדה