אחד מהירקות הכי מופלאים שיש בעונת החורף – הוא שום ירוק: זה בעצם אותו השום שאנחנו רגילים לאכול כל השנה, אבל במצב ה"עשבי" שלו, לפני שהוא מפתח את הפקעת שלו.

עם שום ירוק אפשר לעשות כל מה שעושים עם שום רגיל, ועוד.

במתכון הבא – אני משתמשת בשום ירוק במקום בשום רגיל, דבר שנותן לי גם טעם עדין של שום, וגם טריות רעננה של עשב טרי.

ההכנה מאוד פשוטה וקלה – מוזמנים לנסות!

מרכיבים

  • 2 חצילים גדולים או 3 קטנים
  • 2 גבעולי שום ירוק 
  • 2 כפות מיונז (אפשר גם עם שמן זית)
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית סוכר (לא חובה)

אופן ההכנה

  • קולים את החצילים בתנור שחומם ל200 מעלות במשך 25 דקות – עד שהם רכים, מוציאים וקולפים אותם, ומסננים במסננת של פסטה לכמה דקות
  • קוצצים את השום הירוק – בחיתוך לאורכו ואז לחצאי טבעות
  • מכניסים למעבד מזון ידני את כל המרכיבים, ומערבבים היטב במשך כדקה. אם אתם משתמשים במעבד מזון חשמלי – תנו לו כמה פולסים קטנים, עד שכל החומרים יתערבבו 

מעבירים לקערה, ואוכלים.

בתיאבון!