השבוע הארנבים אכלו לי את כל הגינה! 
בדיוק כשאני הייתי בבית והגשם ירד בחוץ, דמיינתי אותו יורד על הצמחים בגינה,
מרווה אותם, הם כל כך חיכו לו ובעוד מספר ימים יהיו במיטבם.

אני יודע שאין תחליף לגשם שוטף אמיתי שיורד במשך מספר ימים,
ואחר כך השמש המלטפת שממנה הצמחים רק צומחים וצומחים ומניבים ומניבים.
אך לארנבים היו תוכניות אחרות, הם לא מפחדים מקצת גשם וקור,
יצאו לגינה בעין הסערה ללקט מכל הטוב שהאדמה מציעה בעזרת זיעת אפי.

בהתחלה הם קטפו את כל העלים הרעננים, אחר כך עברו לגבעולים, לפירות ומשם
ובאופן שיטתי לקחו את הכי טוב, ירוק, רענן וחזק שהיה לגינה להציע.
מה הם באים ללמד אותי הארנבים החמודים שאלתי את עצמי !
בעודי מתבונן בהם מטיילים להם בין הערוגות ומחפשים את הגזרי בייבי האחרונים שנותרו? מה הלקח?
עוד לא הגעתי לעצם העניין ומיד תפסתי את עצמי מחדש, משחזר ערוגות, מחפה שוב את הכל,
מחזיר השקיה למקום, ומתכנן את השתילות הבאות להמשך החורף הטעים.
ובנתיים אני חושב לעצמי,
דבר אחד בטוח הארנבות יודעות מה טעים, בריא ומחזק
ויודעות בדיוק מתי כדאי להשקיע בלצאת ללקט אותו ישר מהמקור :-)

חברים יקרים וטובים,

מי שיש לו ניסיון ארוך והצלחה מוכחת בהתמדה ובשמירה על אורח חיים בריא יודע
שהסוד לבריאות חיונית נמצא בנגישות למזון טרי ככל האפשר והכי חשוב מגוון וטעים ! 
כן כן טעים ! בשביל להצליח לשמור על הבריאות והאיזון אנחנו צריכים להתחבר למקור מזון טרי וטעים,
כי האמת היא שאם זה לא יהיה לנו טעים לא נצליח להתמיד לאורך זמן ונשבר מהר.

טעם טוב של מזון טרי, נקי, מקומי ועונתי מחבר את כל החושים
ביחד לכדי הצלחה ושגשוג של מערך החיים בגוף.

שימו לב שאני לא מדבר על טעם של מזון מעובד או מבושל בכלל,
כאן על טעם וריח אין להתווכך וגם לא צריך כי
מזון מעובד או מבושל לבדו וברוב המקרים לא יעזור לנו לשמור על אורח חיים בריא לזמן ארוך.
או לא יהיה הבסיס שעליו תזונתנו נשענת לגמרי ועל כן
אני מדבר על טעמם האיכותי והחשוב של מזונות טריים,
חומרי הגלם החשובים ביותר שיש במטבח,
פירות, ירקות ועלים
מלאים בטעמים אמיתיים עם ניחוחות אמיתיים של הטבע,
וזה מה שיגרום לרצות ולהתמיד איתם. 

כי הרבה פעמים אני רואה אנשים שבאמת מנסים אבל לא יודעים שלא בא להם להתמיד כי הסלט לא טעים,
כי המלפפון לא משהו, כי התפוז נקטף לפני זמנו, כי העגבניה נקטפה ירוקה,
כי האבוקדו עבר הבחלה וגם כשיתרכך הוא לא יהיה כטעמו של אבוקדו בטבע
ואז נשברים מהר מידי וחוזרים להרגלים ישנים.
כי כשזה מגיע למזון שלי אני צריך לדעת לבחור אותו בזמן שהגוף שלי מבקש אותו,
לא למהר לשום מקום, לא להאיץ בו, פשוט להיות קשוב לעצמי ולדעת מה להכניס פנימה ומתי,
וכל הזמן לשפר את הבחירות ואת המקור כי הגוף יודע להעריך איכות.
הסוד עם כן ברוב המקרים להתחבר למקור טוב,
לסעוד את ליבכם, גופכם ונפשכם במזון ראוי, עונתי, נקי וטבעי. 

על בסיס טרי, לאכול אך ורק את מה שהגוף שלנו אומר שהוא רוצה.

אל דאגה מהר מאוד הוא ידבר ותבינו למה הוא מתכוון.
עד אז תשקיעו במקור המזון והכי חשוב בדברים שטעימים לכם.
יאללה ארנבים לטריים…
שלכם, דוד

 

 

הארנבים חוגגים בגינה

ואנחנו חוגגים את הבריאות עם החקלאים הטובים:

יש אפונת שלג (בדיוק כמו זו שהיתה לי בגינה) נהדרת ממשק יוסף,
ברוקולי טעים מחביזה,
חצילים נהדרים לצד כרוב וכרובית מרונית ותומר טנא
עגבניות מדהימות בשפע צבעים והסוגים,
קולורבי, שומר, שעועית ירוקה מחווה ואדם.
אבוקדו טעים בטירוף 
אגס כבר בסוף העונה, אולי השבוע האחרון של הטרי,
בסדרת התפוחים יש , גרני, גאלה, פינק.
תות שדה של רוח שתות שמתחיל להיות מושלם !
קלמנטינה ותפוזים מתוקים ועסיסיים של הבוסתן של קובי, 
פטריות חזקות ומלא אבל מלא מלא עלים ירוקים מאשפי העלים הירוקים,
חביזה, שער הגן, חווה ואדם, עץ השדה ומשק יוסף.

תכ'לס מה שהייתי ממליץ להכין השבוע זה ספגטי קישואים נא
ברוטב תרד מאודה ועגבניות מגורדות. טעים מאוד !

 הכל כאן בקטלוג המלא מהחקלאים והיצרנים

אנחנו וכל ההטבות והמבצעים מחכים לארוז את ההזמנות :-)

המון בריאות, שמחה ואור בכלל.

 

יתרונות המנוי

מנוי מייצר הזמנה שבועית אוטומטית
ניתן לעדכן את המנוי או ההזמנה השבועית בקלות
מעדכנים הזמנה בקליק מהמייל, בלי התחברות
תדירות: כל שבוע, שבועיים או שלושה. לבחירתך
חיסכון משמעותי בשנה בהנחות קבועות ומתנות לחברים
מומלץ ונוח

כתיבת תגובה

אנחנו לא נשתף את כתובת המייל שלך עם אחרים. שדות חובה מסומנים *

שליחה