מתכון פשוט וקל במיוחד המדגיש את טעמה הטבעי והמיוחד של השעועית הירוקה. הסוד הוא בטריות וככל שהשעועית טריה יותר טעמו של התבשיל משובח יותר.

מתכון זה מתאים לכל סוגי השעועית הירוקה והצהובה מכל המינים והגדלים, והדרך הטובה ביותר לזהות שעועית טריה ובמצב טוב הוא פשוט לנסות לשבור אותה… אם היא פריכה ונשברת בקלות – זו השעועית אותה אתם מחפשים, אם היא גמישה ולא נשברת בקלות היא פחות מתאימה לתבשיל זה.

תבשיל זה הינו ללא תוספת מים כלל! מה שיותר רוטב מיוחד וטעים מאד של שעועית ברוטב…שעועית.

רכיבים:

  • 1 ק"ג שעועית ירוקה טריה, קטומת קצוות וחתוכה לחצי או שליש תרמיל – תלוי בגודל.
  • 2 עגבניות בשלות חתוכות לרבעים, יש המהדרים ואף יקלפו את העגבניה
  • מעט שמן זית
  • 1 בצל יבש חתוך לרבעים
  • 2 כפיות מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס\טחון

אופן ההכנה:

  • שוטפים את השעועית היטב, קוטמים את הקצוות שלה וחותכים לשליש או לחצי כל תרמיל ותרמיל.
  • בסיר בגודל בינוני מחממים מעט שמן, מוסיפים לו את הבצל הקלוף, והעגבניות, ומעליהם את השעועית החתוכה. אין צורך להזהיב את הבצל או להשחימו או לטגנו.
  • מוסיפים את המלח והפלפל
  • מחממים הכל באש חזקה ל 20 דק" בערך עם מכסה סגור, ומערבבים בעדינות רק פעם או פעמיים.
  • מנמיכים את האש ללהבה קטנה ומבשלים כ 15 דקות נוספות, והתבשיל מוכן.

ניתן להגיש כמנה ראשונה או כתוספת למנה העיקרית, הטעם מיוחד מאד, ללא תיבול דומיננטי מידי ומתאים לכל חיך.