מתכון לזיתים כבושים

שלהי הסתיו הם התקופה הטובה ביותר למסיק וכבישת זיתים. זהו מתכון פשוט וטעים לזיתים כבושים המצליח תמיד גם בידיים שאינן מיומנות.

את הזיתים הטריים בהם אנו משתמשים לכבישה אנו מעדיפים למסוק בעצמי מעצי הזית הפזורים בבוסתני הבר ויערות קק"ל שבהרי ירושלים.

צנצנות זיתים אורגניים

 

השלבים הראשונים:

מסיק ידני – בוחרים רק את הזיתים המובחרים ביותר ללא כל פגם.
מיון קפדני – ממיינים שנית בכדי לוודא שאין זיתים פגומים
שטיפת הזיתים היטב מבוץ ואבק או כל לכלוך אחר.
עשיית חריץ בגוף הזית בעזרת סכין יפנית, פטיש, אבן כבדה, או כל כלי אחר שתמצאו לנכון. חשוב ביותר לוודא כי אכן כל הזיתים "דפוקים" או מחורצים.

מייד לאחר החריצה או הדפיקה יש להשרות את הזיתים במים בכדי שלא ישחירו, תהליך זה נמשך כ 7 ימים במהלכם מחליפים את המים מידי יום (לא להיבהל מהריח) ושוטפים את הזיתים תוך כדי.

יש לוודא כי הכלי עם הזיתים מכוסה ואטום היטב וכי הזיתים לא באים במגע עם האוויר הפתוח.

לאחר שבוע שבו משרים את הזיתים במים בלבד, ניגשים לכבישה עצמה.

מכינים את התמיסה לכבישת הזיתים:

מכינים תמיסה של מלח ומים (יחס של 1 ל 10 לטובת המים) ודלי סטנדרטי יכיל כ 5 ליטר מים + חצי קילו מלח + 100 מ"ל חומץ + 100 מ"ל מיץ לימון ובחושים היטב עד להמסה מלאה של כל המלח בתמיסה.

מכינים את התבלינים:
אוספים בצד מספר עלי דפנה, ענף רוזמרין, מעט טימין, פלפל שאטה חריף מיובש, שיני שום כתושות, זרעי פלפל אנגלי, פרוסות לימון טרי, מיץ לימון סחוט טרי, וחומץ רגיל או בלסמי.

כבישת הזיתים:
מכינים את הכלי או הכלים שבו נכבוש את הזיתים, וממלאים בו שכבה של כ 10 ס"מ זיתים, ומעליה מפזרים את התבלינים השונים ושוב ממלאים שכבה של זיתים ומעליה את התבלינים וחוזר חלילה עד שכל הכלי מלא. מעל הכלי המלא יוצקים את התמיסה שהכנו עד לכיסוי מלא של הזיתים ותבליני הכבישה ומקנחים בשכבה נדיבה של סנטימטר או שניים של שמן כלשהוא, לא חייב להיות שמן זית אך רצוי.

סוגרים את הכלי היטב, מניחים במקום מוצל וקריר (לא מקרר) למשך חודשיים וממתינים.

לאחר כ-3 שבועות בערך ניתן להתחיל ולאכול את הזיתים הכבושים – ההנאה מובטחת!

מתכון לזיתים כבושים

הוראות הכנה

שתפו את המתכון עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב linkedin

למתכונים נוספים שלנו

נכנסים ל-zone: איך לעבור את גיל 100
גיל 100
פסטה עם פטריות שימג'י בסגנון יפני
פסטה פטריות שימג'י
מאפינס דובדבנים
מאפינס דובדבנים 2
הכל על גידול אוכמניות בישראל
אוכמניות

להנות משפע של תוצרת משובחת ובמבצעים מעולים, עד הבית🍅

עדכונים אחרונים מהאורגני

לעדכונים שוטפים וכל מה שמעניין בעולם החקלאות האורגנית והבת-קיימא, נרשמים ומצטרפים למעגל החקלאים והצרכנים של האורגני.

האורגני מבטיח לשלוח רק דברים מעניינים ממש!