אני מאוד אוהבת מרקי פירה למיניהם, מרק בטטה, מרק כרישה ותפו"א, תירס ומה לא. הפעם רציתי לשתף אתכם במתכון למרק פטריות בגרסה החצי-טחונה, בליווי עירית וקרוטונים.
מרכיבים:
- 2 בצלים בינוניים קצוצים
- 2 שיני שום פרוסות
- 2 סלסלות פטריות שמפניון חתוכות לפרוסות
- סלסלת פטריות יער חתוכות לפרוסות
- 2 ליטר ציר מרק ירקות, או 2 ליטר מים רותחים+1.5 כפות אבקת מרק ירקות
- 50 גרם חמאה (או מחמאה)
- 4 כפות שמן זית
- 1 שמנת לבישול 15%, או תחליף צמחי לשמנת
- 1/2 כוס יין לבן חצי יבש
- מלח, פלפל
- צרור עירית קצוצה

אופן ההכנה:
- ממיסים את ה(מ)חמאה יחד עם שמן הזית, אך תזהרו שהחמאה לא תישרף.
- מטגנים ב(מ)חמאה את הבצל עד להזהבה.
- מוסיפים למחבת את השום וחצי מהפטריות. מערבבים ומטגנים כ-5-7 דקות.
- מוסיפים יין, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-3 דקות על אש גבוהה על מנת לאדות את האלכוהול.
- מוסיפים מרק הירקות והתבלינים, ומרתיחים.
- מבשלים על אש קטנה כ-20 דקות, ואל תשכחו לכסות.
- מוסיפים לסיר שמנת לבישול, מערבבים, ומכבים את האש.
- מרסקים בבלנדר את המרק עד לקבלת מרקם חלק.
- מוסיפים למרק את החצי השני של הפטריות הפרוסות ומבשלים כ-3 דקות.
- לפני ההגשה מפזרים מעל מעט עירית קצוצה וקרוטונים.
בתיאבון!