אני מאוד אוהבת מרקי פירה למיניהם, מרק בטטה, מרק כרישה ותפו"א, תירס ומה לא. הפעם רציתי לשתף אתכם במתכון למרק פטריות בגרסה החצי-טחונה, בליווי עירית וקרוטונים. 

מרכיבים:

  • 2 בצלים בינוניים קצוצים
  • 2 שיני שום פרוסות
  • 2 סלסלות פטריות שמפניון חתוכות לפרוסות
  • סלסלת פטריות יער חתוכות לפרוסות
  • 2 ליטר ציר מרק ירקות, או 2 ליטר מים רותחים+1.5 כפות אבקת מרק ירקות
  • 50 גרם חמאה (או מחמאה)
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 שמנת לבישול 15%, או תחליף צמחי לשמנת
  • 1/2 כוס יין לבן חצי יבש
  • מלח, פלפל
  • צרור עירית קצוצה

אופן ההכנה:

  • ממיסים את ה(מ)חמאה יחד עם שמן הזית, אך תזהרו שהחמאה לא תישרף.
  • מטגנים ב(מ)חמאה את הבצל עד להזהבה.
  • מוסיפים למחבת את השום וחצי מהפטריות. מערבבים ומטגנים כ-5-7 דקות.
  • מוסיפים יין, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-3 דקות על אש גבוהה על מנת לאדות את האלכוהול.
  • מוסיפים מרק הירקות והתבלינים, ומרתיחים.
  • מבשלים על אש קטנה כ-20 דקות, ואל תשכחו לכסות.
  • מוסיפים לסיר שמנת לבישול, מערבבים, ומכבים את האש.
  • מרסקים בבלנדר את המרק עד לקבלת מרקם חלק.
  • מוסיפים למרק את החצי השני של הפטריות הפרוסות ומבשלים כ-3 דקות.
  • לפני ההגשה מפזרים מעל מעט עירית קצוצה וקרוטונים.

בתיאבון!