מרק כרובית במרקם קטיפתי במיוחד, משביע וטעים מאד!

אז קדימה – להכנה.

רכיבים:

  • 2 – 4 שיני שום קצוצות לפי הטעם
  • 1ק"ג פרחי כרובית קצוצים, בערך 2 כרוביות בגודל בינוני או אחת גדולה.
  • 2 קישואים קטנים בהירים או כהים, קלופים לגמרי וחתוכים לקוביות.
  • 1 ליטר מים
  • מעט עלי פטרוזיליה לעיטור המנה
  • קורט כמון, בערך חצי כפית שטוחה
  • 1 תפוח אדמה קלוף חתוך לקוביות
  • 1 בצל בגודל בינוני קצוץ דק
  • 1 כף מלח שטוחה
  •  4 כפות שמן זית
  • קורט פלפל שחור
אופן ההכנה
  • מחממים את הסיר עם שמן הזית, מוסיפים את הבצל ומשקיפים אותו קלות, מוסיפים את השום ממש לקראת סוף הטיגון בכדי שלא ישרף.
  • מוסיפים לסיר את פרחי הכרובית הקצוצים, הקישוא ותפוח האדמה מכסים במים ומביאים לרתיחה.
  •  מנמיכים את האש לבינונית\קטנה ומבשלים עם מכסה סגור כ 30 עד 40 בהתאם לגובה הלהבה או עד להתרככות מלאה של הירקות בסיר.
  • טוחנים את התערובת עד לקבלת תערובת אחידה בעלת מרקם משי אחיד, מוסיפים את התבלינים, מבשלים עוד מספר דקות לאיחוד הטעמים, מוזגים לצלחות, מעטרים במעט עלי פטרוזיליה ובתיאבון!