מרק ירקות עשיר עם כורכום טרי

החורף הגיע, ואתו שפע של ירקות שורש שמחכים להכנס למרק. בין ירקות השורש – יש השנה אורח שהוא חדש, לפחות אצלי במטבח: שורש טרי של כורכום.

מדובר בשורש שהוא מאוד דומה לשורש ג'ינג'ר במראה, במרקם, ומעט גם בטעם, אולם נושא בו את התכונות הבריאותיות הייחודיות של הכורכום: מחזק את המערכת החיסונית, מפחית דלקות, נוגד חמצון ועוד שלל תכונות.

ככה רגע לפני ש"מחלות החורף" מגיעות לבקר – מזמינה גם אתכם להכין מרק ירקות עשיר וסמיך במיוחד, שלא יתן צ'אנס לשפעת.

שורש כורכום טרי
שורש כורכום טרי

מתכון למרק ירקות עשיר במיוחד עם כורכום טרי

מרכיבים:

  • שורש כורכום טרי קצוץ דק
  • כרישה חתונה לחצאי עיגולים
  • בצל גדול קצוץ
  • 2 תפוחי אדמה בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות
  • גבעול סלרי קצוץ
  • 3 גזרים מגוררים בפומפיה
  • כף מלח
  • 2 קישואים חתוכים לחצאי טבעות
  • בטטה (או חצי דלורית) קלופה וחתונה לקוביות
  • חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
  • חצי כוס עדשים כתומות
  • שמן זית
  • 6 כוסות מים

אופן ההכנה

  • מטגנים בסיר את הבצל הקצוץ עד שמתחיל להזהיב
  • מוסיפים את הכרישה הקצוצה וממשיכים לטגן עוד 2 דקות עד שגם היא מתחילה להזהיב
  • מוסיפים את הגזר המגורר והסלרי וממשיכים לטגן עוד כמה דקות 
  • מוסיפים מים ואת יתר הירקות: תפוח אדמה, בטטה, קישוא, ושורש כורכום
  • מוסיפים את העדשים הכתומות ומביאים לרתיחה
  • לאחר כחצי שעה של רתיחה מוסיפים מלח לפי הטעם ומערבבים היטב
  • לקראת סיום הבישול מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה ומכבים את האש.

אפשר להוסיף או לגרוע ירקות כאהבת נפשכם, רק תקפידו על הבצל והגזר בבסיס – הם שיעשו לכם את המרק מתקתק.

בתיאבון ולבריאות!

מרק ירקות עשיר עם כורכום טרי