החורף הגיע, ואתו שפע של ירקות שורש שמחכים להכנס למרק. בין ירקות השורש – יש השנה אורח שהוא חדש, לפחות אצלי במטבח: שורש טרי של כורכום.
מדובר בשורש שהוא מאוד דומה לשורש ג'ינג'ר במראה, במרקם, ומעט גם בטעם, אולם נושא בו את התכונות הבריאותיות הייחודיות של הכורכום: מחזק את המערכת החיסונית, מפחית דלקות, נוגד חמצון ועוד שלל תכונות.
ככה רגע לפני ש"מחלות החורף" מגיעות לבקר – מזמינה גם אתכם להכין מרק ירקות עשיר וסמיך במיוחד, שלא יתן צ'אנס לשפעת.
מתכון למרק ירקות עשיר במיוחד עם כורכום טרי
מרכיבים:
- שורש כורכום טרי קצוץ דק
- כרישה חתונה לחצאי עיגולים
- בצל גדול קצוץ
- 2 תפוחי אדמה בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות
- גבעול סלרי קצוץ
- 3 גזרים מגוררים בפומפיה
- כף מלח
- 2 קישואים חתוכים לחצאי טבעות
- בטטה (או חצי דלורית) קלופה וחתונה לקוביות
- חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
- חצי כוס עדשים כתומות
- שמן זית
- 6 כוסות מים
אופן ההכנה
- מטגנים בסיר את הבצל הקצוץ עד שמתחיל להזהיב
- מוסיפים את הכרישה הקצוצה וממשיכים לטגן עוד 2 דקות עד שגם היא מתחילה להזהיב
- מוסיפים את הגזר המגורר והסלרי וממשיכים לטגן עוד כמה דקות
- מוסיפים מים ואת יתר הירקות: תפוח אדמה, בטטה, קישוא, ושורש כורכום
- מוסיפים את העדשים הכתומות ומביאים לרתיחה
- לאחר כחצי שעה של רתיחה מוסיפים מלח לפי הטעם ומערבבים היטב
- לקראת סיום הבישול מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה ומכבים את האש.
אפשר להוסיף או לגרוע ירקות כאהבת נפשכם, רק תקפידו על הבצל והגזר בבסיס – הם שיעשו לכם את המרק מתקתק.
בתיאבון ולבריאות!