הארטישוק ירושלמי הגיע והוא טרי, חזק ויפה, מה שהזכיר לנו את אחד מהמרקים האהובים עלינו לחורף: מרק ארטישוק ירושלמי.

טעמו של המרק מתקתק, והתוצאה – טעימה במיוחד! אז קדימה – לעבודה.

מרכיבים

  • כף שמן זית
  • 25 גרם חמאה
  • 1 בצל קצוץ
  • 1 כרישה קצוצה
  • 3 שיני שום
  • כמה עלים של טימין
  • 1 ק"ג ארטישוק ירושלמי קלוף
  • 2 תפו"א בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות
  • גביע (200 מ"ל) שמנת לבישול 15%
  • קורט אגוז מוסקט
  • 1/4 כפית פלפל לבן
  • 2 כפיות מלח
  • 1 ליטר מים

אופן ההכנה

  • ממיסים את החמאה והשמן
  • מטגנים את כל הירקות והשורשים למשך 3 דקות
  • מוסיפים את המים ומרתיחים
  • מנמיכים את האש ומבשלים כ20 דק'
  • מוסיפים את השמנת והתבלינים וטוחנים את הכל עד שהמרקם חלק לגמרי
  • מגישים ואוכלים, אפשר עם כפית שמנת חמוצה באמצע הקערה.

בתיאבון!