כשמתחשק ממתק ביתי איכותי, כזה שמתחסל בשניות וגורם ללקק את האצבעות, אבל גם מפנק בערכים תזונתיים.
מרציפן ביתי אמיתי הוא מתכון שדורש שיתוף פעולה. ללא קילוף של שקדים באופן ידני, זה פשוט לא זה.
אנחנו אוהבים מרציפן טחון גס, ולכן לא טוחנים אותו יותר מידי. מי שאוהב מרקם חלק, יכול לתת פולסים ארוכים יותר עד למרקם בצקי.
מרכיבים
- קילו אבקת סוכר
- קילו שקדים
- 3-4 כפות מים
אופן ההכנה
- משרים את השקדים במים רותחים לס' דקות, ואז מתחילים לקלף. השקדים אמורים ממש להחליק החוצה מהקליפה. אם זה לא קורה, כדאי לחדש את המים הרותחים לסיבוב השריה נוסף.
- לאחר שקילפנו את כל השקדים, מעבירים למעבד מזון ביחס של כוס שקדים על כוס אבקת סוכר.
- מתחילים לטחון בפולסים את השקדים ואבקת הסוכר ותוך כדי מוסיפים מעט מים, רק כדי לאחד את כל הרכיבים.
- *שימו לב שלא לשים יותר מידי מים כדי שלא יצא לח מידי.
- יוצרים רצועות מהבצק, חותכים, ומאחסנים בכלי אטום במקרר עד להתייצבות.
בתיאבון!
המתכון באדיבות פרויקט האינסטגרם Cooking with Kookla המתעד את המתכונים של אמא קוקלה אשפית המטבח.