מעדן תפוחי עץ

המתוק שלנו בבית הוא בעיקר פירות טריים. נכון שזאת תזונה מאוד בריאה, אבל מה נעשה כשהילדים מבקשים גם משהו קצת יותר מתוק?

נמצא פתרון: מעדן פרי עם קצת סוכר, עושה את העבודה!

המתכון הבא פשוט מאוד להכנס ויביא אתכם לתוצאה מעט שונה בהתאם לסוג התפוחים שתבחרו לעבוד אתם: תפוח צהוב יפיק מעדן שנראה כמו מחית (בתמונה), בעוד תפוח אדום או ירוק יפיק מעדן שמורכב מחתיכות פרי קטנות.

בכל אחד מהמקרים – מדובר בפינוק אמיתי! 

אז קדימה – למתכון:

מרכיבים

  • 8 תפוחי עץ
  • חצי כוס סוכר
  • 4 חתיכות תבלין ציפורן
  • רבע כפית קינמון
  • מיץ מלימון אחד

אופן ההכנה

  • קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות בערך בגודל1*1*1 ס"מ
  • מניחים בסיר
  • מפזרים מעל את הסוכר, הקינמון, הציפורן והלימון
  • מבשלים על אש בינונית במשך 3 שעות – בהתחלה עם מכסה סגור כדי שיגיע לרתיחה ובסוף עם מכסה פתוח כדי שיצטמצמו הנוזלים.
  • מכניסים לצנצנות מעוקרות – ולמקרר
  • מזדרזים לאכול – זה נגמר מהררר!