מסרים שאני חווה אותם ביום יום כמי שמשרת חקלאים וצרכנים שעוסקים בריפוי האדמה והאדם.

מחלה שנכנסת לגוף מטרתה להשתרש עמוק,
כמה עמוק? עד שנבחין בה ונתקן את מקור הנזק.
השתרשות המחלה היא דבר פנימי וטבעי ולפעמים קשה לנו מאוד להבחין ברמה שבה היא מתעקשת להשאר,
אז אנחנו מגנים עליה, כי אנחנו חושבים שזה חלק מאיתנו,
ובעצם מנסים להגן על ההרגלים הישנים שלנו שעתה אנחנו מתבקשים להפרד מהם למען בריאותנו.
כל שינוי הוא עליה קשה והרגלים הם דבר שקל תמיד לחזור אליהם.

הרפואה יכולה ברוב הגדול של המקרים לטפל בבעיה שמפריעה לנו כלומר המחלה ובכך לפעמים לעזור לנו להשאר בהרגלים הלא טובים שהובילו אליה.
הכל מתוך רצון אמיתי וכנה לעזור לנו, להקל עלינו ולאפשר לנו להמשיך בשגרת יומיינו תוך שימוש בטכלוגיה ובידע שנצבר.
לפעמים זה עובד מעולה ואז שוכחים את הסיבה למספר שנים ואז היא חוזרת חזקה יותר ויעילה יותר, המחלה.
הרי המשכנו לצרוך את מה שאנחנו רגילים אליו או המשכנו להתנהג בצורה שגרמה לנו להכנס לשם מלכתחילה.
אז היא באה לבקר שוב.

צריכת תוצרת אורגנית טריה ומחקלאות בת קיימא היא התחלה בדרך לשפר הרגלים ולהפוך אותם למיטיבים עם בריאותנו ואורח חיינו.
לא רק הרגלים שלנו אלא גם הרגלים של החברה שהשתרשו בה שיטות חקלאות ותיעוש במזון שמזיקים.

בשביל תהליך תיקון כזה נדרש זמן ואומץ ותעצומות נפש וזו עדיין רק ההתחלה,
הטוב מחכה בקצה המנהרה ומותר כבר לכולם להתחיל ולהנות ממנו.
אומרים ברפואה הטבעית שכדי להשלים תהליך הבראה מלא נדרשת לכך תקופת הזמן שלקח לנו להכנס לבעיה.

תשמעו אני חייב לספר לכם שבשנים האחרונות אני מרגיש יותר ויותר מאוהב בחקלאות טובה וערכית ומתחבר אליה גם בפן הקולינרי וגם הבריאותי,
כחובב מזון באשר הוא פעם חשבתי שאין קשר בין מזון בריא למזון טעים והיום אני מבין שהמטבח הפופלרי הרגיל,
זה שלא מתחשב באיכות ומקור הרכיבים מייצר מיסוך קולינרי על היכולת של הגוף שלנו להנות מטעמים שונים ומהשפעתם על הגוף.
אחרי שעושים כמה ימים/שבועות/שנים של ניקוי ממטעמי המונוסודיום, האספרטיים, אבקות המרק ואפילו המלח ומחזקי הטעמים למיניהם,
מגלים עולם שלם של טעמים, ניחוחות ותחושות שלא ידענו בכלל שקיימות והכי חשוב זה שמקבלים תמיכה מהגוף להמשיך לשיא הכושר.

נספר בקצרה שיש:

ענבים ירוקים ואדומים מהמדבר הרחוק שהם פשוט מעולים כי יש להם טעם של ענבים אמיתיים.
התירס בשיא העונה שלו, והדלעות שמגיעות בשפע בדיוק בזמן צובעות את הכל בכתום.
מנגו נכנס לתפריט, אבטיח ומלונים מעולים, פפאיה אוהבת את החום ומבשילה מהר ויפה בבית, תפוח עץ אנה המקומי משאיר מאחור לתקופה קצרה את שאר התפוחים המייובאים.
פיטנגו, ספודילה, דובדבן היהודים וממתקי קיץ אחרים באים והולכים להם במהירות מסחררת שרק השמש יכולה לייצר.

וכל שאר הדברים הטובים כבר כאן

אז בין טקס סיום לתכנון חופשה, אל תשכחו להתמיד להזמין נכון וטעים גם בקיץ.
בריאות ושמחה לפני הכל,
מדוד, צוות וחקלאי האורגני.

בתמונה: סיוון שדה – רענן וטעים

כתיבת תגובה

אנחנו לא נשתף את כתובת המייל שלך עם אחרים. שדות חובה מסומנים *

שליחה