מלפפונים בשמנת קשיו
חומר גלם עיקרי: מלפפון
תגידו לי, בכנות, יש ירק יותר מושלם מהמלפפון, באמת? ולא בגלל שאני מתה עליו. טוב, בעצם כן בגלל זה. אבל לא רק, המלפפון גם כל כך בריא שאתם לא מתארים לעצמכם. יש אפילו דיאטה שמושתתת על אכילה של מלפפונים בלי סוף, ידעתם? לא לנסות את זה בבית! המלפפון הישראלי שלנו, כזה כייפי לאכילה שלא משנה איפה תשלבו אותו ואיך תטפלו בו, הוא תמיד "יתן את הכי טוב שלו". המלפפון עשיר בנוזלים והוא מרווה את גופנו בכמויות של נוזלים, הוא דל קלוריות והוא מסייע לגופנו לנקות רעלים ונזקי מזון מעובד. מעבר לזה, המלפפון עשיר במיני ויטמינים וכן בסידן, אשלגן, חומצה פולית ומגנזיום. הוא אפילו מסייע נגד סוכרת ולהורדת הכולסטרול. אז יאללה, הכנתי לכן מתכון סופר פשוט, מהיר ושהמלפפון שלנו מרגיש בו הכי בבית. אחרי הקערה הזו, תרגישו שבעים וקלילים כנוצה.
רכיבים: למנה אישית נאה
לסלט:
2 מלפפונים גדולים
צרור עלי מנגולד/ עלי בייבי/ או כל עלה אחר שטעמו יחסית עדין
(ניתן לשלב עם עלים חמוצים וחריפים כמו רוקט, אורוגולה וחמציץ, למשל)
1/2 צרור שמיר טרי
1 פלפל אדום חריף קטן (לאוהבי חריף)
מיץ מחצי לימון
לשמנת:
1/3 – 1/2 כוס קשיו שהושרה ללילה
שמן זית
קורט מלח הימלאיה ורוד
קורס סומק
1/2 כפית ג'ינג'ר
שן שום
מיץ מחצי לימון
1/4 כוס מים
אופן הכנה:
1.מכינים את השמנת (הרוטב לסלט):
לבלנדר, מכניסים את כל המרכיבים מלבד המים. מתחילים מ1/3 כוס קשיו, מערבלים, אם השמנת דלילה מדי, מוסיפים את יתרת הקשיו ומערבלים עד לקבל נוזל חלק וקטיפתי, ללא חתיכות.
2.נגשים להכנת הסלט: חותכים את המלפפון לפרוסות גדולות בעובי של כס"מ.
3.בוצעים את העלים באופן ידני ומערבבים עם המלפפון.
4.מפזרים את השמנת , המלח ומעט לימון סחוט מעל ומערבבים שוב.
5.קוצצים יחסית גס את השמיר ומפזרים מעל עם מעט שמן זית ופלפל חריף קצוץ דק-דק (למי שאוהב).
שמחנו לעזור לכם להתקרב קצת יותר לטבע
שלכם ,
סיון מ-נועם השדה