"זאת פרוביוטיקה"! כתבה לי אחת מחברותיי בפייסבוק כשראתה את צנצנת הכבושים שהכנתי.

נכון! עניתי. פרוביוטיקה תוצרת בית :-)

ואז הלכתי לבדוק את הנושא – וגיליתי.. כי תהליך הכיבוש של המלפפון, כאשר הוא נעשה ללא חשיפה לחמצן, מעורר פעולתם של חיידקים לקטיים – אשר אחרי שלושה שבועות של החמצה מזמנים את בואו של חיידק בשם L BREVIS, שתזונאים אומרים שהוא הפרוביוטיקה הטובה ביותר שאנונחו יכולים לקבל.

אז אם פרוביוטיקה היא העניין שלכם – חכו קצת יותר עם המתכון, ותזכו לה במנה טובה!

ועכשיו – למתכון!

מרכיבים

  • 3 חבילות מלפפון בייבי
  • ראש שום
  • מלח גס
  • 4 גבעולי שמיר
  • מים
  • חצי כפית צ'ילי (אופציונלי)

אופן ההכנה

  •  שוטפים היטב את המלפפונים
  • מסדרים בצנצנת את המלפפונים, השום והשמיר בשכבות. אם רוצים להוסיף גם צ'ילי – זה הזמן.
  • מכינים תערובת של מי מלח פושרים (לא חמים) ביחס של 2 כפות מלח גס לליטר מים.
    אם צריך מים רותחים כדי להמיס את המלח – חשוב לערבב עם מים קרים.
  • ממלאים את הצנצנת עד הסוף עם מי המלח שהכנו, וסוגרים אותה בשאיפה למינימום או בלי חמצן בצנצנת.
  • מחכים 4 ימים, והמללפונים מוכנים.
בתיאבון!