או סלט אקוצ'ה רואו

בתור טבעוני רואו פודיסט בתחילת דרכו, שמזון מסמל עבורו המון רגש,
אחד מהדברים שהכי קשה לי להפרד ממנו, עד בלתי אפשרי להפרד ממנו ובעצם למה להפרד ממנו בכלל.

הוא הסלט מטבוחה של סבתא גניה, או אם תרצו הסלט אקוצ'ה של סבתא בתיה וסבא יוסי.

שניהם סלטים מהמטבח היהודי ספרדי/מזרחי,
סלטים של לב הבית שמיועדים בראש ובראשונה להיות "ה"סלט" לערב שבת ולשבת בבוקר. 
אלו סלטים מבושלים במקורם (כאן בגרסת רואו מושלמת), שמטרתם לחמם את לב הסועדים במגוון ירקות פיקנטי ברוטב מענג עם טעם עמוק וחם של בית ואהבה של אמא ואבא,

רגע של עיברית, לאדינו ומרוקאית

אגב, משמעות השמות סלט אקוצ'ה ומטבוחה דומים מאוד, כאשר אקוצ'ה משמעותו סלט מבושל בלאדינו מלשון קוסינה או קוסינאר, וגם מטבוחה או טביחה שמשעותם בישול/מבושל בערבית. 

עגבניות מיובשות בשמש

העגבניות המיובשות של תומר ורונית

האמת שכל המתכון הזה הוא תירוץ אחד גדול לשימוש במוצר מדהים של רונית ותומר טנא שמייבשים בעונה את העגבניות האורגניות המעולות שלהם בשמש המדברית והיבשה שבמושב עין יהב שבערבה. תשמעו, זה יוצא מעולה, כל כך טעים, והכי כיף זה לדעת שסוף סוף יש הזדמנות להנות מייבוש אותנטי ופשוט בשמש, ללא זירוזים, ללא צביעות, כזה עם ויטמין די אמיתי וטעם של ממתק, חמוץ מתוק בעל מרקם גאוני של סוכריית ג'לי איכותית וגמישה שלא נגמרת. 

עגבניות טריות ופלפלים אדומים טריים

תכל'ס לסלט

אז לוקחים את הרעיון של סלט מבושל המבוסס על פלפלים, עגבניות, בצל, שום ותבלינים הכל בבישול ארוך ואיטי והופכים אותו לרעיון פשוט מאין כמוהו וטעים לא פחות. טעם העגבניות המיובשות מעשיר, מעמיק ומחדד את הטעמים של הירקות הטריים והופך אותו למשעשע לא פחות, הולך מצויין עם סלט טרי, תיבול תבשילים, פוקצות ולמריחה על לחם מלא ממחמצת טבעי או חלה עשירה. 

סלט "נא" לא לחמם

מתכון פשוט למטבוחה נאה

מצרכים לסלט:

חופן עגבניות מיובשות בשמש,
2-3 עגבניות טריות, אדומות ובשלות,
2 פלפלים אדומים טריים
(אפשר לשלב זנים, רמירו, או רבע פלפל חריף אם מעוניינים באפשרות חריפה).
חצי לימון,
מעט פטרוזיליה וכוסברה טריים לפי הטעם (לא חובה),

עד כאן לגרסה הטבעונית ללא כל מוצרים מעובדים. 

להרפתקנים שלא יכולים בלי … אפשר להוסיף לתערובת:

קצת מלח, פלפל שחור, מעט בצל ושמן זית.

אופן ההכנה:

קוצצים גס את כל המרכיבים (חוץ מהלימון), מכניסים למעבד מזון (ידני או חשמלי), 
וטוחנים טוב עד למרקם המבוקש. 
מוציאים לכלי הגשה יפה סוחטים מעל מיץ מהלימון ומרעבבים קלות.

והרי לנו סלט "נא" מטבוחה :-) בריא, טעים ורענן שמצליח לשמר במרקם ובטעם את המקור. שבניינו, תכלס ברוב המקרים הפך עם השנים למטבל שמן קנולה.