אמירה אישית – דוד עובדיה
השבוע רגע לפני פסח זה הזמן לברכת האילנות,
מסתכלים על שני עצי פרי פורחים ומברכים על כך שלא החסיר כלום בעולמו, להתחבר לטבע בזמנו הטבעי ולהודות על כך שכולנו חלק מכך הוא שלב חשוב בקבלת חג החירות רמז לכך שמזון שהוא בא מהעץ ומהפרח המלבלב, בזמנו הטבעי זהו מזון שמגיע ממקום של חופש ובחירה בטוב שממלא את תפקידו בעולם ובגופנו ברצון טוב, לעומת מזון שנמצא בארון, במכת החושך, שהחיות שלו ממנו והלאה, שהתוקף שלו הוא מלאכותי ולא טבעי, שאולץ להיות משהו אחר ממה שהטבע ייעד לו.
המזון מהווה שלב חשוב בבחירה שלנו לצאת מעבדות לחירות בחג בכל השנה, מתוך מקום של חיבור, איחוד ואהבה.
חג שמח ובריא,
דוד עובדיה בשם צוות וחקלאי האורגני.
עדכוני חקלאים – מהשדות והבוסתנים
חדש השבוע מהחקלאים – שהחיינו
תות עץ אפגני הארוך והאדום מחכה על העצים אצל קובי, מדובר בפרי מיוחד מאוד בעל טעם ייחודי שמגיע לביקור קצר ומומלץ לנסות, יש גם תרד ניו זילנדי חדש מהשדה של קובי מגיע בכמות יפה מאוד, טרי וחזק.
מלון חדש של תומר טנא טעים ומתוק, וגם תירס יפה ומתוק במחזור ראשון.
בשארי מהגינה של תמרי מתחילים לקטוף מלפפוני בייבי באריזות של 400 גר, קרנצ'יים חזקים וטעימים, מומלץ כמובן.
רשימת המומלצים מחקלאים השבוע לליל הסדר
שיא העונה של הקייל, סלרי, חסה, בצל ירוק ענק, מלפפון מקדים, שום לח/ לייבוש בתפזורת, תותים מרוח שתות, תמרים מעולים במבצע מיוחד לפסח זה הזמן לעשות חרוסת עם אגוזי פקאן ותמרים.
וכמובן שלל עגבניות, פלפלים, דלעות, ירקות וירוקים מעניינים מסוגים שונים שיחזקו את השולחנות בחג בתוצרת מקומית טובה שגודלה ונקטפה במקסימום האהבה.