נבטים עם מצע אדמה

נבטים נבטים נבטים, מי לא אוהב נבטים?

והפעם נספר לכם על הנבטים הכל כך מיוחדים של דרור  המשווקים עם מצע האדמה בו גדלו להבטחת טריות מקסימלית והנאה מושלמת מטעם ואיכות חסרת פשרות.

מעוניינים לדעת עוד על הפלא הזה? כל הפרטים כאן בכתבה שלפניכם

מאת ד"ר גיל יוסף שחר (M.D)

נבטים ירוקים, כגון נבטי חמנייה, נבטי ברוקולי נמנים על המזונות המרוכזים ביותר בכדור הארץ בנוגדי חימצון.

ישנם שתי צורות לעיקריות להנבטת זרעים: הנבטה באמצעות מים בלבד, והנבטה על אדמה.

בהנבטה באמצעות מים בלבד, הנבט יכיל רק את המינרלים שהיו בזרע מלכתחילה.
לעומת זאת בהנבטה על אדמה, הנבט ישאב גם מינרלים מהאדמה, כלומר יכיל הרבה יותר מינרלים.
יתכן שגם ריכוז וסוג נוגדי החימצון יהיה שונה בין נבטים שגדלו על אדמה לעומת נבטים שגדלו על מים בלבד.
לעת עתה, לא מצאתי מחקרים שהשוו את הרכב המינרלים בין נבטים שהונבטו על מים בלבד, לנבטים שהונבטו באמצעות אדמה, אבל ההיגיון אומר שיהיה הבדל, עד כמה גדול – אנחנו עדיין לא יודעים.

רוב רובם של האנשים שצורכים נבטים ירוקים, לא מנביטים בעצמם, אלא רוכשים את הנבטים בחנויות הטבע ומדפי הבריאות בסופרים.
אלו אמנם גדלים לרוב על אדמה (לא תמיד. כדאי לוודא זאת עם המגדל), אבל עד שהם מגיעים אלינו, לרוב עוברים מספר ימים, בהם הם מתעפשים בחלקם ומאבדים חלק גדול מאוד מנוגדי החימצון שלהם.
לא פעם כבר בחנות הטבע הם במצב די מעופש וגם אם לא, תוך יומיים בבית (ואפילו במקרר) הם מתעפשים.
כל מי שקונה נבטי ברוקולי, יודע את זה. למעשה, מרגע הקצירה של הנבטים אצל המגדל, מתחילה הספירה לאחור. מרגע הקצירה, הנבטים מתחילים לאבד את נוגדי החימצון שלהם. הם מנותקים ממקור החיות שלהם.

גם אלו שכן מנביטים בעצמם, ב- 99% מהמקרים עושים זאת באמצעות השרייה במים בלבד ולא עם אדמה, כך שאמנם אלו נבטים טריים מאוד, אבל בגלל העדר הגדילה על אדמה, אלו נבטים ללא מלוא הפוטנציאל התזונתי והבריאותי שלהם.
והאמת היא שרק מיעוט מהאנשים מנביט נבטים ירוקים כגון ברוקולי או חמנייה בכמות מכובדת באופן יומיומי.
רוב רובם של צרכני הנבטים הירוקים, רוכשים אותם בחנות הטבע/החווה האורגנית שלהם.

כעת יש בישראל אפשרות שלישית, שהיא מהפכה של ממש בעולם הנבטים!
בעזרת שיטה המאפשרת לשווק את הנבטים (האורגניים כמובן) על גבי מצע הגידול שלהם! (האדמה).
זאת אומרת שאתם רוכשים את הנבטים עם מצע הגידול וקוצרים אותם ממש לפני הארוחה.
אין מזון עשיר ומרוכז יותר בכדור הארץ מנבטים אלו.
 

אתם מקבלים נבטים שהונבטו על אדמה, עם מירב המינרלים, בטריות מקסימלית (אתם אלו שקוצרים אותם כאמור, דקות ספורות לפני האכילה) ועם ריכוז נוגדי חימצון הגבוה ביותר האפשרי.

וגם אם אתם קונים נבטים מחנות הטבע, ביום בו הם נקצרים ומגיעים לחנות הטבע (בהנחה ששתי פעולות אלו קורות באותו היום. ממש לא וודאי), אז אולי ביום הראשון אתם אוכלים נבטים יחסית טריים.

אבל מה עם שאר השבוע?
כל יום שעובר פוגע משמעותית בערכים התזונתיים של הנבטים ובטריות שלהם (ולכן גם בטעם).

כאשר אתם מקבלים את הנבטים על מצע הגידול שלהם, גם בימים הבאים אתם מקבלים את הנבטים הכי טריים שיש.  אתם קוצרים אותם לפני הארוחה.
מכיוון שהם מחוברים למקור החיות שלהם (האדמה) עד רגע הקצירה, הם לא נרקבים ומתעפשים, אלא נשמרים טריים.
אתם אוכלים בבית אוכל שנקטף זה הרגע מהשדה!

לסיכום – יתרונות הנבטים המשווקים על גבי מצע הגידול:  

 גדלים על אדמה, כלומר מכילים את מלוא פוטנציאל המינרלים האפשרי.

אתם אלו שקוצרים אותם! בצורה כזו הנבטים מכילים את מקסימום נוגד החימצון.

הנבטים הכי טריים שיש ולכן גם הכי טעימים שיש!

אתם מקבלים נבטים טריים, ללא עיפוש עם מקסימום נוגדי חימצון, לאורך כל ימות השבוע ולא רק ביום בו קניתם את הנבטים.

מכיוון שהם מגיעים אליכם עם מצע הגידול, יש להם חיי מדף ארוכים במיוחד! הם למעשה ממשיכים לגדול אצלכם בבית. חסל סדר 'זריקת נבטים לפח'. הנבטים נשארים במלוא הטריות שלהם גם עשרה ימים לאחר שרכשתם אותם!

 

הנבטים כמובן אורגניים ומונבטים על מצע אורגני. כשר למהדרין בהשגחת הרבנות גן רווה (הופרשו תרומות ומעשרות לחומרא).
בחזקת נקי מחרקים (יש להשרות בקערה עם מים חומץ ולשטוף היטב תחת הברז).

הם חוסכים לנו את הטרחה בהנבטה על גבי אדמה ומאפשרים לנו לצרוך את הנבטים הבריאים ביותר, הטריים ביותר והעשירים ביותר בנוגדי חימצון וזאת ללא כל מאמץ.

 

זהירות – אחרי שטועמים, אי אפשר לחזור אחורה.
זה לא דומה לשום נבטים אחרים שאכלתם.

שלכם,
גיל יוסף שחר (M.D)