השבוע נתחמם עם מנה משביעה וטעימה של חלבון מלא מהצומח.
את המג'דרה נכין מאורז מלא עגול – שמעניק לתבשיל רכות ודביקיות טעימה, וזקוק לבישול ארוך עם שפע של מים.
העדשים המונבטות הופכות את המג'דרה לקלה להכנה ובריאה הרבה יותר,
הנבטוטים מעשירים את המנה באנרגיה זמינה ושפע של חומצות אמינו, נוגדי חמצון, וויטמינים ומינרלים.
מרכיבים
- 5 בצלים
- 2 כוסות אורז מלא עגול
- 1 חבילת נבטוטים שטופה ומסוננת
- שמן זית לטיגון
- כף מלח
- כף כמון
- כפית פלפל שחור
- 4 כוסות מים
אופן ההכנה
- קוצצים את הבצלים ומטגנים אותם בשמן זית עד להזהבה
- מוסיפים את האורז המלא העגול, נבטוטים, מלח ו-4 כוסות מים.
- מתבלים בכמון ופלפל שחור
- מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה למשך 45 דקות עד שעה
- מערבבים אחרי כחצי שעה ואחרי כשעה שוב
בתיאבון!