כמו בכל שבוע גם היום אנחנו מתפללים שיצליח בידינו להתייחס
לחקלאים וליצרנים בצורה מעצימה ומרוממת
כדי שיהיה להם בטחון ושיצליחו לספק לנו את הכל בזמן והכי טוב ויפה שהם יכולים ויודעים,
שהכל יתנהל בנחת ובשמחה, שנצליח לארוז הכל בצורה הכי יפה, חזקה וטריה שיש,
שיהיה קל לנהגים להעמיס, שיעמדו כמה שפחות בפקקים ושיהנו מהדרך,
שהמשפחות שלכם יקבלו את הכל באהבה, שמחה ורצון טוב,
שתשכילו להכין מהתוצרת מטעמים, נעימים וטעימים שיהיו כלי עזר לשיפור אורח החיים והבריאות של כולם בבית.

ושנגיע לכמה שיותר משפחות שאוהבות את השירות שלנו ויודעות להעריך
ולהמשיך את מעגל השפע והבריאות שמתחיל אצל החקלאים.

בריאות ואהבה תמיד,
דוד והצוות.

החקלאים מספרים ש:

כדאי להכיר את עונת הקניסטל:
פרי צהבהב-כתמתם, מכונה גם ספוטה צהובה, אוכלים רק כשבשל ורך, נקטף בדרך כלל קצת קשה, ממשיכים את ההבשלה של הפרי בבית מחוץ למקרר עד להתרככות שמזכירה קצת התרככות של אבוקדו שמוכן לאכילה, פרי מתקתקת ובשרני בעל מרקם וצבע שמזכירים קצת חלמון ביצה ולכן מכונה גם חלמונית, יכול להזכיר קצת טעם ומרקם של בטטה מתוקה.
פרי נדיר מאוד וקשה להשגה, נקטף בעונה זו בכמות מוגבלת אצל הבוסתן של קובי.
מומלץ להרפתקני פירות אקזוטיים מיוחדים ולכל מי שמאמין שגיוון טעמים מוסיף עוד עניין לחיים.

חוץ מזה קובי קוטף גם השבוע הדרים, קרמבולה, פסיפלורה, אמברלה, אבוקדו ריד, ספוטה שחורה (דומה קצת לקניסטל המדובר רק יותר כמו מוס שוקולד), מקדמיה טריה עם הקליפה לפיצוח בבית.

חווה ואדם קוטפים השבוע, בצל ירוק, חסה אמריקאית, רוזמרין, מלוח (שיכול בכיף להחליף מלח) מעולה לסלטים וברוקולי יפה,
רק נזכיר שבחווה ואדם מגדלים חקלאי פרמקלצר חדשים בארץ,
בקורס יוצא דופן שמרכז עידן אליקים (פרמקלצר ישראל) ברמת המודעות האקולוגית והסביבתית שלו,
הייבול מגיע מקטיף של תלמידים חלוצים מהמובילים בתחום ובכך אתם עוזרים להכשיר את דור העתיד של החקלאות החברתית הנקיה בארץ ועל הדרך נהנים מתוצרת שאין אין פשוט אין דברים כאלה, גם מבחינת איכות המקור,
שיטות הגידול המיוחדות ועד לאיכות היוצאת דופן.

משק יוסף עם אפונת גינה וסינית במלאי מוגבל, גרגיר נחלים, כרובים, חסות, עלי בייבי, רוקט, מנגולד, קולורבי סגול ויפה, צנונית, מלפפון בייבי, קישוא בהיר ומיזונה מעולה.

עץ השדה וחביזה כרגיל עם ירוקים משגעים כמו, לפת מתוקה, שום ירוק, סלרי, סלרי שורש, ארטישוק ירושלמי, כרובית, סלק,
בצל, גזר עם עלים, טאט סוי ועוד הפתעות טעימות.

רונית ותומר טנא עם שלל עגבניות מיוחדות
בכל הצבעים והמינים שאפשר להשיג בעונה זו
פלפלים חזקים, חצילים, בצל אדום לח שיוצא בימים אלו מהאדמה,
דלורית, שומר יפה וקולורבי.

רוח שתות עם תותים בזני חורף טעימים,
מרסלו קוטף בננות חזקות וטריות להבשלה בבית.

חוץ מזה יש עוד הרבה דברים טובים, תמרים מושלמים, אבוקדויים טעימים, קלמנטינה מתוקה, עשבי תיבול ריחניים כמו טימין, רוזמרין, זעתר ועשב לימון.

לזכור לחמים מדהימים של לחם שולה באפיה לפי הזמנה (יומיים מראש) בלבד.

מומלץ לשריין הזמנת מנויי קבועה במערכת,
יותר קל ככה לא לפספס את החלק הכי בריא וטרי של השבוע ולחסוך מלא זמן וסחיבות מיותרות.

ולא לשכוח שהאיכר זה הבריאות – כפי שכתב לנו השבוע רועי (שמחייך בתמונה) ממשק יוסף :-)

 

 

 

כתיבת תגובה

אנחנו לא נשתף את כתובת המייל שלך עם אחרים. שדות חובה מסומנים *

שליחה