אנחנו אוהבים דברים יפים, בני האדם נמשכים באופן טבעי ומולד לסימטריה, אסטטיקה, ובכלל לדברים נאים. הדברים נכונים גם כאשר מדברים על התזונה שלנו: לכולנו חשוב מראה האוכל שלנו, אופן הגשתו והנראות הכללית שלו. אך כשמדובר בבריאות שלנו, האם יתכן ותכונות אלו פועלות כנגדנו? 

האם ידעתם שהצבע המקורי של העגבניה הוא בכלל ירוק? שאבטיחים במקורם לא עלו על גודל של אגרוף? האבולוציה של פיתוח זנים "נוחים" יותר לשימוש ואחסנה, וכאלו שיראו נעימים וטעימים יותר לעין האדם מעולם לא פסקה.

האדם תמיד עסק בהשבחה ופיתוח של זנים מתוקים יותר, טעימים יותר, גדולים יותר – כאלו שיספקו יותר אנרגיה בפחות עמל ובכלל, נדמה כי כמו המין האנושי עצמו גם הצמחיה ובעלי החיים סביבנו נתונים לשינוי והתפתחות מתמדת. אבל הבעיה האמיתית מתחילה כאשר בני האדם החלו להתנתק יותר ויותר מן הטבע, מרבית בני האדם לא ראו מעולם שיח בננות בסביבתו הטבעית, ערוגת חסה או תרד משגשגת באדמה, או עץ תפוחים עמוס בתפוחים בשלים ופריכים.

מה משותף לכל אלו תשאלו? ובכן המראה שלהם: בדיוק כמו בני האדם גם הם לעולם לא יהיו מושלמים. יש בננות גדולת ויש קטנות, לחלקן יש נגעים קטנים וחלקן חלקות לגמרי.  על חסה או תרד בסביבתו הטבעית יהיו גם עלים לא אחידים, לעיתים נגועים קלות. התפוחים לא נולדו כולם שווים, חלקם עקומים מעט, יש עסיסיים יותר ויש פחות, ואולי לא תאמינו אבל תפוחי האדמה יוצאים מהאדמה כשהם מכוסים……ובכן אדמה. גם הגזרים אינם חיילים במסדר ולעיתים הם עקומים או סתם בגדלים שונים.

הנקודה ברורה: "לא כל הנוצץ זהב" ודווקא פרי או ירק עם מעטה דק של אדמה או אבק מעידים בעיקר על בריאותם וקרבתם לטבע. חסה או תרד או כל ירק-שדה אחר בהכרח יגיעו עם מעט שאריות אדמה, ואותם תפוחים שאינם דוגמנים מבריקים נוצצים הם הם אלו הבריאים יותר שלא עברו כל טיפול קוסמטי.

אחד האתגרים הגדולים של חקלאי וצרכני תוצרת אורגנית היא "להתעלם" מההבניה התרבותית בה לוקים כולנו לגבי אידיאל היופי המערבי הנפוץ והחלתו גם על תוצרת אורגנית. נכון הדבר כי טרי זה טרי, ובשל זה בשל, ועל טעם ואיכות רצוי לא להתפשר, אך חשוב לזכור כי למראה החיצוני אין חשיבות גדולה כל כך כפי שהורגלנו לחשוב. רוב התוצרת האורגנית לא תיראה בהכרח "מושלמת" או "נקיה" כמו תוצרת קונבנציונלית – אך לרוב תהיה בריאה פי כמה וכמה ולו רק בשל העובדה שהיא אינה מטופלת באמצעים מלאכותיים.

כל עוד יהיה ביקוש לבטטות דוגמניות חלקות ורחוצות, ימצא גם אותו משווק שיצבע אותם בחומצה זרחתית בכדי לגרום להם להיראות טוב יותר ולהימכר מהר יותר. אותו לימון שמחזיק מעמד לנצח בשל ציפוי השעווה שלו, או אותו אננס או ליצי' המלאים בהורמונים הגורמים להם להיראות שריריים ויפים, גם אם בפועל מדובר במוצר מסוכן למאכל. 

אנחנו ב"האורגני" משתדלים ככל הניתן לספק לכם את האוכל בצורתו הבסיסית והקרובה ביותר לטבע. אנחנו מכירים באופן אישי כל חקלאי וחקלאי ואת התוצרת אותה הוא משווק, את שיטות הגידול שלו, ואת אופן הטיפול שלו בחלקות והגידולים השונים.

הדבר נכון גם לגבי תוצרת אורגנית מוסמכת וגם לגבי חקלאות בת-קיימא. אנחנו שואפים למינימום טיפול והתערבות, ומניעת מזיקים בדרכים מקיימות בלבד, כאלו שאינן נזיקות לאדם, לבעלי החיים, ולסביבה.

קשה לפעול נגד התניות והרגלים, אבל חשוב מאד לזכור שגם בתוצרת חקלאית המהות חשובה יותר מן הנראות. החסה הגיע אליכם עם מעט חול בעלים? מצוין. שיטפו אותה במעט מי ברז ובתיאבון – זוהי חסה בריאה ביותר. הבננות מגיעות אליכם בעונת הקיץ ירוקות ומבשילות כשהן עדיין ירוקות? ברכותינו, יש לכם בננה טריה ביד ולא כזו מיבוא שהזדקנה בדרכים או משהות במחסני קירור. תפוחי האדמה מכוסים במעט חול? יופי! הם טבעיים לגמרי,אפשר לשטוף מעט ולאכול עם הקליפה, הם לא טופלו שום "מייק-אפ" שיווקי שנועד להטעות אתכם.

כאשר אנו ב"האורגני" משתמשים בביטוי ביטחון תזונתי אנחנו מתכוונים בין היתר גם לעובדה שכל התוצרת שלנו מגיעה ממקורות טבעיים בלבד וללא כל התערבות קוסמטית מיותרת. אנחנו דואגים לבריאות שלכם ושל בני משפחתכם, ומשווקים רק תוצרת טריה בצורתה הגולמית וללא כל תוספים משפרי ניראות על חשבון המהות. 

רק בריאות, אושר, אור ואהבה, הכי טבעי זה הכי בריא.