בטחינא אנחנו מאמינים בקסם שבפשטות. אנחנו אוהבים לעשות את הדברים בזמן ובקצב הנכון. ובכלל, מעדיפים כמה שפחות לגעת במה שנתן לנו הטבע. לחזור לבסיס, כמו בימים עברו.
מה זה אומר?
לא מקלפים
בשומשום, כמו בטבע, נמצא את עיקר הערכים התזונתיים בקליפה. כאשר טחינה מיוצרת משומשום שאינו מלא, היא מאבדת את מרבית הערך התזונתי שלה. בנוסף, תהליך הקילוף עצמו כולל לרוב שימוש בכמות רבה של מלח (נתרן) או חומרים כימיים למיניהם לזירוז התהליך, אשר מורידים גם הם מערכה התזונתי של הטחינה.
בטחינא אנו שוטפים את השומשום אך ורק במים, ואיננו מפרידים כלל את הקליפה מהגרעין. כך נשמרים הערכים התזונתיים בתוך הטחינה.
לא קולים
תהליך הייצור הרגיל של הטחינה כולל את קליית השומשום. הדבר מאפשר את טחינת הגרגרים בצורה קלה ומהירה, אולם בגלל הטמפרטורות הגבוהות אליהן נחשף השומשום לזמן ארוך, ישנה כאן פגיעה נוספת בערכים התזונתיים של הטחינה.
בטחינא אנו מקפידים לייבש את השומשום בטמפרטורה שנמוכה מ-40 מעלות, כך שהויטמינים, החלבונים, האנזימים וכלל המרכיבים שבשומשום לא ייפגעו. ההקפדה על הטמפרטורה נשמרת לכל אורך תהליך הטחינה, כדי שהשומשום יישאר שומשום חי.
לא מוסיפים דבר
כפי שהוזכר, לא פעם נעשה שימוש בחומרים שונים בתהליך ייצור הטחינה כגון מלח או חומרים כימיים שונים, על מנת לזרז תהליכים, לשפר את צבע הטחינה או להשפיע על הטעם.
בטחינא לא נעשה כל שימוש בחומרים בתהליך הייצור, למעט שומשום מלא ומים.
אז מה כן?
השומשום מנוקה, נשטף ומושרה במים. לאחר מכן הוא מיובש בחום נמוך לאורך זמן. לבסוף הוא מגיע אל אבני הריחיים, שם הוא נטחן במלואו (הגרעין עם קליפתו). פשוט.
מכיוון שאין שימוש בחומרים שמסייעים בד"כ לקצר את התהליך, התהליך הינו ארוך מאוד. אבל כפי שכבר אמרנו, אנו מאמינים שלכל דבר יש את הקצב והזמן הנכון לו.
ומה יוצא?
השילוב בין השומשום המלא האיכותי ותהליך הטחינה המסורתי מוליד טחינה גולמית מלאה בעלת מרקם סמיך, שמצליחה לשמר באופן מיטבי את הערכים התזונתיים ואת הטעם הראשוני המתוק של השומשום. וכפי שלקוחות רבים אומרים לנו שוב ושוב: "מרגישים את השומשום!"