כפי שבוודאי שמתם לב, לאחרונה הוספנו לא מעט מוצרים לחנות האורגני – זאת בעקבות בקשות שקיבלנו מאתכם.
אחת מהתוספות המבוקשות ביותר והמבורכות ביותר לקטלוג היא הכוסמת הירוקה – שהיא למעשה סופר-דגן המאפשר יצירת מאכלים רבים ללא גלוטן.
המתכון הבא – לטורטיה עשוייה מכוסמת ירוקה, פשוט וקל מאוד להכנה, ומספק גם לנמנעים מגלוטן את האפשרות להכין בבית תחליף לפיתה, משהו שאפשר למלא בכל טוב ולצאת אתו ללימודים או לעבודה.
ועכשיו – המתכון!
מרכיבים
- 2 כוסות כוסמת ירוקה
- 2.5 כוסות מים
- חצי כפית מלח

אופן ההכנה
- משרים את הכוסמת במים למשך לפחות 24 שעות (אפשר גם 36)
- מסננים את המים, ומכניסים את הכוסמת עם חצי כפית מלח ו 2.5 כוסות מים חדשים לבלנדר
- טוחנים בבלנדר עד שהעיסה נעשית חלקה – דומה לעיסה של פנקייק
- בחום הכמעט הכי גבוה של הכיריים, מחממים מחבת פנקייק או מחבת שטוחה אחרת
- בעזרת מצקת יוצקים למחבת 3/4 מצקת של כוסמת ומשטחים לצורה של קרפ
- קולים במחבת למשך כמה דקות מכל צד – עד שמתחיל להשחים
- מניחים בצד ועוברים לטורטייה הבאה
וזהו!
אפשר לנגב עם חומוס, למלא בירקות, חומוס,טחינה, פטריות או כל דבר אחר שעולה על רוחכם.
בתיאבון!