כפי שבוודאי שמתם לב, לאחרונה הוספנו לא מעט מוצרים לחנות האורגני – זאת בעקבות בקשות שקיבלנו מאתכם.

אחת מהתוספות המבוקשות ביותר והמבורכות ביותר לקטלוג היא הכוסמת הירוקה – שהיא למעשה סופר-דגן המאפשר יצירת מאכלים רבים ללא גלוטן.

המתכון הבא – לטורטיה עשוייה מכוסמת ירוקה, פשוט וקל מאוד להכנה, ומספק גם לנמנעים מגלוטן את האפשרות להכין בבית תחליף לפיתה, משהו שאפשר למלא בכל טוב ולצאת אתו ללימודים או לעבודה.

ועכשיו – המתכון!

מרכיבים

  • 2 כוסות כוסמת ירוקה
  • 2.5 כוסות מים
  • חצי כפית מלח
טורטיות כוסמת ירוקה ללא גלוטן

אופן ההכנה

  • משרים את הכוסמת במים למשך לפחות 24 שעות (אפשר גם 36)
  • מסננים את המים, ומכניסים את הכוסמת עם חצי כפית מלח ו 2.5 כוסות מים חדשים לבלנדר
  • טוחנים בבלנדר עד שהעיסה נעשית חלקה – דומה לעיסה של פנקייק
  • בחום הכמעט הכי גבוה של הכיריים, מחממים מחבת פנקייק או מחבת שטוחה אחרת
  • בעזרת מצקת יוצקים למחבת 3/4 מצקת של כוסמת ומשטחים לצורה של קרפ
  • קולים במחבת למשך כמה דקות מכל צד – עד שמתחיל להשחים
  • מניחים בצד ועוברים לטורטייה הבאה

וזהו!

אפשר לנגב עם חומוס, למלא בירקות, חומוס,טחינה, פטריות או כל דבר אחר שעולה על רוחכם.

בתיאבון!