חרוסת פסח

הכוכבת הבלתי מעורערת שלצלחת ליל הסדר, החרוסת, יכולה להיות טעימה כמו שלא תאמינו.

והיא גם פצצת אנרגיה ובריאות!

המתכון הבא מהמטבח הפרסי. אפשר לשחק עם סוגי האגוזים לפי הטעם.

חרוסת פסח

מרכיבים 

  • 250 גרם תמרים מגולענים (או ממרח תמרים)
  • 3/4 כוס צימוקים בהירים
  • כוס צימוקים שחורים
  • כוס אגוזי מלך קלופים
  • 3/4 כוס קשיו
  • 3/4 כוס פיסטוקים
  • 3/4 כוס אגוזי לוז
  • תפוח עץ
  • בננה
  • אגס
  • יין אדום מתוק
  • חומץ או מעט לימון
  • תבלינים אהובים: קינמון, הל, זנגוויל וציפורן טחונים

אופן ההכנה

  • במעבד מזון טוחנים את כל סוגי האגוזים לפירורים דקים.
  • מוסיפים את הפירות וממשיכים לטחון.
  • מוסיפים יין מתוק ומעט חומץ לפי הטעם , עד לקבלת טעם מתוק מעט חמצמץ.
  • מוסיפים תבלינים בהדרגה: הרבה קינמון, קצת פחות הל ומעט זנגוויל וציפורן.
  • טועמים ומוסיפים עוד אם צריך.

חג שמח!