חרוסת פרסית

הכוכבת הבלתי מעורערת שלצלחת ליל הסדר, החרוסת, יכולה להיות טעימה כמו שלא תאמינו.

והיא גם פצצת אנרגיה ובריאות!

המתכון הבא מהמטבח הפרסי. אפשר לשחק עם סוגי האגוזים לפי הטעם.

חרוסת מתמרים אורגניים

מרכיבים 

  • 250 גרם תמרים מגולענים (או ממרח תמרים)
  • 3/4 כוס צימוקים בהירים
  • כוס צימוקים שחורים
  • כוס אגוזי מלך קלופים
  • 3/4 כוס קשיו
  • 3/4 כוס פיסטוקים
  • 3/4 כוס אגוזי לוז
  • תפוח עץ
  • בננה
  • אגס
  • יין אדום מתוק
  • חומץ או מעט לימון
  • תבלינים אהובים: קינמון, הל, זנגוויל וציפורן טחונים

אופן ההכנה

  • במעבד מזון טוחנים את כל סוגי האגוזים לפירורים דקים.
  • מוסיפים את הפירות וממשיכים לטחון.
  • מוסיפים יין מתוק ומעט חומץ לפי הטעם , עד לקבלת טעם מתוק מעט חמצמץ.
  • מוסיפים תבלינים בהדרגה: הרבה קינמון, קצת פחות הל ומעט זנגוויל וציפורן.
  • טועמים ומוסיפים עוד אם צריך.

חג שמח!

חרוסת פרסית

הוראות הכנה

שתפו את המתכון עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב linkedin

למתכונים נוספים שלנו

נכנסים ל-zone: איך לעבור את גיל 100
גיל 100
פסטה עם פטריות שימג'י בסגנון יפני
פסטה פטריות שימג'י
מאפינס דובדבנים
מאפינס דובדבנים 2
הכל על גידול אוכמניות בישראל
אוכמניות

להנות משפע של תוצרת משובחת ובמבצעים מעולים, עד הבית🍅

עדכונים אחרונים מהאורגני

לעדכונים שוטפים וכל מה שמעניין בעולם החקלאות האורגנית והבת-קיימא, נרשמים ומצטרפים למעגל החקלאים והצרכנים של האורגני.

האורגני מבטיח לשלוח רק דברים מעניינים ממש!