ממרח דלעת יפנית

הדלעת היפנית היא דלעת מיוחדת במינה: יש לה קליפה דקה, וצורה כמעט עגולה.

אפשר פשוט לצלות אותה בתנור – עם הקליפה, אבל הפעם בחרנו להביא לפניכם מתכון שמשלב אותה עם טחינה ותבלינים, ובסופו מתקבל "חומוס דלעת" לעילא ולעילא!

אז קדימה – להכנה.

מרכיבים

  • דלעת יפניתקלופה וחתוכה לפלחים בעובי 2 ס"מ
  • 3 שיני שום
  • 3 כפות טחינה אורגנית מלאה
  • 1/4 כפית כמון 
  • קורט קינמון
  • 1/2 כפית מלח
  •  2-3 כפות שמן זית
  • להגשה: מעט שמן זית, פפריקה ופטרוזיליה
אופן ההכנה
  • מערבבים את הדלעת ושיני השום עם שמן זית בקערה כך שיתכסו מכל הצדדים
  • קולים את פרוסות הדלעת ושיני השום המשומנות בתנור שחומם ל-200 מעלות למשך 25 דקות – עד שהדלעת מתחילה להשחים, ומצננים מעט
  •  מכניסים את כל המרכיבים ביחד עם הדלעת למעבד מזון וטוחנים עד דק
  • מתקנים את התיבול במידת הצורך
מגישים בקערה עם מעט שמן זית, פפריקה ופטרוזיליה מעל.
בתיאבון!
ממרח דלעת יפנית