אבל רגע לפני…
בכדי להמשיך לשפר את השירות עבור החקלאים ועבור המזמינים
מהשבוע סגירת ההזמנות לקטיף מתבצעת בשעה 9:00 בבוקר יום לפני החלוקה.

ההמלצה החמה שלנו לבצע הזמנה יום לפני כן (יומיים לפני החלוקה) בערב ממחשב שולחני בנחת בבית (ממש ברגע שבו מקבלים את מייל העידכון, הכי מומלץ)
למתקדמים, מומלץ להרשם כמנויי לשירות ולהמנע מלשכוח את הדבר הכי טעים וחשוב בשבוע.

אז תזכרו, מעכשיו ניתן להזמין עד השעה 9:00 בבוקר, ביום שלפני החלוקה.

כנסו והזמינו שפע ובריאות לביתכם – עכשיו הזמן

ועכשיו מהו הסוד…

האדמה היא הסוד

כולנו מחפשים בכל המקומות את הבריאות שלנו,
והכל בסופו של דבר מסתכם בכמה אנחנו עובדים עם האדמה, כמה אנחנו קשובים אליה או מתייחסים אליה ונותנים לה לגעת בנו.

ולא אני לא מדבר רק על המימד הפיזי, זה כל ילד יודע, שור שאוכל קצת עשב בשדה נהיה חזק כמו שור שמזיז הרים.

אנחנו בני אדם צריכים משהו נוסף מעבר למימד הפיזי, אותו דבר נוסף שבעלי החיים כבר מזמן מקבלים אותו ממנה,
אני מדבר על זה שהאדמה היא עבורנו הכל והיא גם יכולה לעזור לנו להיות בריאים בנפשנו,
וזה הסוד הגדול שלה, אם נאכל כל היום רק עשב בשדה עדיין בתור בני אדם יהיה לנו מחסור גדול מאוד בלב ששום ירק או פרי מדהים ככל שיהיה לא יוכל לפצות על החוסר.

ואז אנחנו הופכים מתוסכלים וכואב לנו במקומות שאנחנו לא מבינים לעזאזל מאיפה הגיעו הכאבים האלו.

תראו את האדמה, תסתכלו עליה קצת, תראו איך היא מכילה את כל החיים עליה,
איך היא מצליחה להעניק לכולם, איך היא מצליחה לספוג את הכל, כל מה שנופל עליה, קשה ככל שיהיה, פוגעני ככל שיהיה,
הופך בסוף לחלק ממנה ומצטרף בעזרתה למעגל הענקת החיים.

היא נמצאת לנו מתחת לאף ואנחנו מחפשים בשמיים,
היא נותנת ומעניקה ולא כועסת על אף אחד,
איפה שקשה היא מחזקת, איפה שרדוד היא מעמיקה, וכל זה חלק מעשייה ללא עשיה, משהו טבעי כזה שקורה ממש מעצמו.

כל בעלי החיים, כל בני האדם, כל הצמחים כולם חלק ממנה ולכולם יש מקום.

אבל בראש שלנו??? לא…אין מקום לזה, ואי אפשר את זה, והוא עשה לי ככה והיא אמרה לי ככה.
ואחר כך אנחנו חושבים שנאכל משהו בריא ונהיה בריאים.

ואמא אדמה, מעניקה לנו אהבה ומחכה ומחכה ומחכה שניתן לה לגעת בנו,
לחבק אותנו ולהעניק גם לנו קצת מהאהבה הזו שכל כך חשובה לאיזון ולבריאות.

כשעובדים עם האדמה, מטפחים סבלנות, מסתנכרנים עם קצב הטבע, סולחים, מאמינים, נושמים, רגועים, מאפשרים מרחב וממלאים את הלב באהבה שלא תלויה בדבר,
שהיא כל הסוד לבריאות מושלמת שלא נמצאת בשום מקום אלא ברגע הזה בו אנחנו דורכים יחפים על האדמה.

סליחה פשוט האדמה סיפרה לי את כל זה אז הייתי חייב לשתף,
בריאות ואהבה,
דוד

והשבוע החקלאים מספרים ש:

ידעתם שבברוקולי וכרובית ניתן ואף מומלץ לאכול את כל החלקים,
העלים ממש כמו קייל ויכולים להכנס לסלטים ולמרקים, הגבעולים באותו הטעם של הירק והתפרחות כמובן מה שכולנו מכירים תמיד.

מהאדמה של חביזה, תרד תורכי, קייל, מנגולד, חסה, ארטישוק ירושלמי, בצל לח, גזר, ברוקולי, כרוב אדום, כרוב לבן, שמיר, צנונית (בלי העלים שקית חצי קג), סלק ופול ירוק.

מהאדמה המדברית אצל רונית ותומר טנא, מלפפון, עגבניה/ליקופן, לב השור, מגי, שרי מכל הסוגים, קישואים, פלפלים, חצילים, דלורית, כרובית, שומר, קולורבי.

הבוסתן של קובי מהעצים והאדמה, לימון, תפוז, תפוז למיץ, קרמבולה, קניסטל, ספוטה שחורה, פסיפלורה, אמברלה חדשה, אבוקדו ריד, שורש כורכום טרי, תרד גוליבר (ממש הסוף).

עץ השדה עם אהבה מהאדמה, רוקט, חרדל, טאט סוי, תרד, מיזונה, חסות, לפת מתוקה, שום ירוק, כוסברה, פטרוזיליה, ולוף.

מלוא הטנא עם פומלית נהדרת, תפוז אדום מתוק, קלמנטינה, ועירית שומית.

מרסלו קוטף בננות ישר מהשיחים, טריה וטעימה דורשת הבשלה מחוץ למקרר ל4-5 ימים בבית.

רוח שתות תותים שאחרי הסערה

משק קפלן עם שמפיניון מייבוא שמחליפה לרגע את הארינגי והשיטאקי שלהם עד שיהיה מחזור חדש.

משק יוסף בהפסקה השבוע לכבוד אירוע משפחתי, שיהיה בשעה טובה.

השבוע יש מחסור בפפאיה.

 

הזמינו מהחקלאים כאן (צפיה בקטלוג מומלצת ממחשב שולחני)

 

תודה
דוד, צוות וחקלאי האורגני משלוחי מזון טוב

בתמונה: קניסטל מכונה גם חלמונית בעל טעם מתוק וייחודי. שווה להכיר ומומלץ !

כתיבת תגובה

אנחנו לא נשתף את כתובת המייל שלך עם אחרים. שדות חובה מסומנים *

שליחה

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.