ראש השנה הגיע, ואתו מבחר אדיר של דלעות משגעות!

המתכון הבא מתאים לכל סוגי הדלעות – במיוחד לדלעת יפנית ולדלעת ערמונים בהם אנחנו בחרנו להשתמש. שילוב הדבש במתכון עושה אותו גם למנה יפה לתחילת השנה, וגם למנה טעימה במיוחד המציגה ניגוד מרהיב של טעמים.

שימו לב – זהו מתכון מהיר הכנה – 15 דקות הכנה + 35 דקות אפיה ואתם שם :-)

מרכיבים

  • דלעת יפנית
  • דלעת ערמונים
  • כף דבש
  • כפית מלח גס
  • 3 כפות שמן זית
  • חצי כפית פלפל שחור גרוס
  • חצי כפית שבבי צ'ילי 
  • חצי כפית גרגרי כוסברה (לא חובה)

אופן ההכנה

  • מחממים מראש תנור ל 180 מעלות
  • שוטפים את הדלעות וחותכים לפלחים בעובי 3 ס"מ (אין צורך לקלף)
  • מערבבים בקערה את פלחי הדלעת עם שמן הזית והתבלינים עד שהדלעת מצופה היטב בשמן ותבלינים מכל הצדדים
  • מניחים את פלחי הדלעת בתבנית, וצולים בתנור במשך 35 דקות
  • מוציאים את הדלעת מהתנור ומורחים עליה מעט דבש מכל הכיוונים בעודה חמה
בתיאבון!
 
מתכון דלעת יפנית