תפוחים אורגניים

כשאתם בוחרים תפוח אורגני יפה, טעים ובריא, לא רק אתם נהנים. כולם מרוויחים כפול!

שלבי הגידול והייצור האורגני של תפוחים מצריכים פחות שימוש באורגני, גורמים לפליטה מועטה יותר של גזי חממה, ואפילו מביאים לרווחים יפים יותר, כל זאת בהשוואה לגידול קונבנציונלי של תפוחים.

מטע תפוחים אורגניים

שנת 2020 היא שנת הפריצה של השוק האורגני. התחזיות מנבאות צמיחה גדולה בתחום המזון והמשקאות האורגניים, אשר עומדת להשפיע על הכלכלה הגלובלית.

מחקרים ממשיכים להראות שייצור יבול אורגני יעיל יותר באנרגיה, תורם לסביבה ומצמצם את הנזק האקלימי העולמי. 

התפוח הגדול

מחקר חדש שפורסם לאחרונה עקב אחרי תהליך הגידול של תפוחים אורגניים וקונבנציונליים, וגילה שהמגמה הזו מיטיבה גם עם החקלאי עצמו:

צריכת האנרגיה הכוללת בגידול האורגני הייתה נמוכה יותר ב-12%, ואילו ניצול האנרגיה המתחדשת בגידול האורגני היה גבוה יותר ב-17% מאשר בגידול הקונבנציונלי.

החוקרים סיכמו כי ייצור אורגני יכול להפחית משמעותית את השימוש במשאבים סופיים, כגון מים.

גידולים חקלאיים תורמים לפליטה של גזי חממה עקב שלבים שונים בתהליכי הגידול, ביניהם השימוש בדשנים. 

המחקר הראה שהגידול של תפוחים אורגניים פלט באופן מרחיק-לכת פחות גזי חממה.

בנוסף, חישוב יחסי התועלת- מחיר של שני הענפים הראה כי בשורה התחתונה, התפוחים האורגניים היו רווחיים יותר מהתפוחים הרגילים. 

תמונת מצב מדהימה של Win-Win כשהסביבה מרוויחה ממש כמו החקלאי, וכמובן, גם הצרכן.

תוצרת אורגנית

יכול להיות שאתם שואלים את עצמכם: אם זה חוסך לחקלאי האורגני, אז למה זה יקר יותר באופן משמעותי?

לחקלאות האורגנית יש פוטנציאל גדול להיות יותר חסכונית, אך כמובן שמדובר במכלול שלם ומורכב של עלות מול תועלת.

בסופו של יום, חיי המדף הקצרים יותר של המוצר האורגני, בהיעדר חומרים כימיים ומשמרים, מעלה את מחירו, לצד תנובה יותר נמוכה ופחת יותר גבוה.

אנו תקווה שככל שהחקלאות האורגנית תהפוך לפופולארית יותר והציבור ילמד להכיר ולהעריך איכות ובריאות על פני מחירים, המצב יתאזן ונוכל לצפות לירידה נוספת במחירים.

תפוחים אורגניים