אישלחם תעוז לחמי מחמצת

אישלחם – לחמי מחמצת בעבודת יד עם רשימת מרכיבים קצרצרה

במאפייה ביתית במושב תעוז יוצרים חלומות בצורת לחם.

חומרי הגלם הפשוטים והטבעיים נבחרים בקפידה, הבצק נלוש באהבה ונקלע מעשה ידי אומן.

הלחמים מיוצרים בעבודת יד בתהליך מסורתי, נאפים בתנור אבן בשלל טעמים, נארזים בשקיות נייר ונשלחים אל הלקוחות שלנו כשם טריים ומדיפים ניחוח כפרי.

כל הלחמים לחמי מחמצת – ללא מרכיבים מלאכותיים, ללא משמרים, משפרים, צבעי מאכל, סוכר או תוספים שונים.

לחמים ממש כמו פעם, בטעמים שונים ומרגשים.

קרא עוד »

שורשי ציון – לאכול מזון אמיתי

בעולם של יצרנות מזון מתועשת שמטרתה להשתלט על החושים ולערפל אותם,
שורשי ציון מציעים יצרנות מזון תמימה, טעימה וצבעונית.
מזון בריא, עם ערכים, טריות, והטעמים? מענגים, מלטפים ומחדדים, את החושים והגוף כולו.
שורשי ציון הוקמה בשאיפה לייצר מאכלים באיכות גבוהה הן בערכם התזונתי והן בטריותם.
חומרי הגלם נרכשים ישירות מחוות אורגניות מקומיות.
כל המוצרים ללא גלוטן, סוכר או חומרים משמרים, ואינם מעובדים באופן תעשייתי.
בכדי לשמר את תכונותיהם של המרכיבים האורגניים – ואת טריותם, כל המוצרים מיוצרים בעבודת יד ללא חימום או בישול, בכמויות קטנות ועם הרבה תשומת -לב ואהבה.
מוצרי הראו-פוד מכילים מלבד וויטמנים ומינרלים, גם אנזימים ומסלקי רעלנים.

קרא עוד »
אבוקדו בריא מזון על

מדוע אבוקדו נחשב למזון-על? 7 יתרונות בריאותיים של הפרי הנחשק

אבוקדו מתאים למגוון מאכלים ומתכונים, יש לו מרקם ייחודי וטעם נהדר.
האבוקדו אהוב ופופולרי במטבח הישראלי. וגם נחשב למזון-על, או במילים אחרות: פצצת ויטמינים ומרכיבים בריאותיים.

הוא אחד הפירות היחידים המכילים שומן, והשומנים שבו בריאים. יחד עם הערכים התזונתיים הגבוהים שבו, יתרונותיו הרבים הופכים את האבוקדו למקור אנרגיה איכותי במיוחד.

אנו רגילים לשמוע מידי פעם על "כוכבים" חדשים שהתגלו כמזונות על, אבל האבוקדו היה כאן קודם. הוא בריא לפחות כמו ספירולינה ועשב חיטה, אך הוא כמובן זמין וזול יותר.

קרא עוד »
איך ללמד את הילדים לאכול בריא

5 טיפים להקניית הרגלי אכילה נכונים לילדים בלי מאבקים

לאוכל שהילדים שלנו אוכלים יש השפעה גדולה על בריאותם. תזונה נקייה ומזינה תורמת למצב הרוח ולמצבו הרגשי של הילד. היא יכולה למנוע מצבים כמו דיכאון, חרדות חברתיות והפרעות קשב וריכוז.

אז.. איך אפשר לחנך את הילדים שלנו לאכילה בריאה ומזינה באופן שיאפשר להם לגדול ולפתח בעצמם הרגלים בריאים?

כהורים לילדים ולמתבגרים, אנחנו מוצאים את עצמנו מתמודדים לא פעם עם האתגר של תזונה בריאה.

הילדים שלנו מוקפים בפיתויים.
כמו כל עניין חינוכי – גם באוכל, הדרך הטובה ביותר היא במתן דוגמה אישית.

אבל לפעמים – צריך גם לדבר :-)

קרא עוד »
סלט טבעוני

הרגלי האכילה משתנים לטובה, אז מה קורה איתך?

חודש דצמבר יכול להיות זמן מעולה לשיקוף עצמי, הגדרת יעדים ותכנון לקראת השנה החדשה.

סוף השנה עשוי להיראות משמעותי עוד יותר כשאנחנו נכנסים לשנת 2020, עשור חדש לגמרי. לפני שנתאים את יעדי הבריאות והתזונה שלך לשנת 2020 ואילך, בואו ניקח רגע לחשוב ולשקול כמה רחוק הגענו בעשר השנים האחרונות על ידי בחינת האופן בו אנו משנים באופן קולקטיבי את הרגלי האכילה והגישה הכללית שלנו לתזונה.

כולנו יכולים לתכנן טוב יותר, עתיד בריא עוד יותר.

קרא עוד »

חלבון חדש שהתגלה לאחרונה ממלא תפקיד חשוב במניעת השמנה

החלבון שהתגלה לאחרונה נמצא בדרך כלל בשומן; בלעדיו הגוף נאבק בניהול גלוקוז ואינסולין

מדענים ממחקר סקריפס פתחו את הדלת להבנות חדשות וקריטיות בנושא השמנת יתר ומטבוליזם.

תגליתם, המופיעה בכתב העת Nature, עשויה להוביל לגישות חדשות להתמודדות עם השמנת יתר ועלולות להיות מחלות רבות אחרות.

קרא עוד »
חומרי הדברה

חומרי הדברה? זה לא משחק ילדים

רוב האנשים לא אוהבים לחזור לאחור, באופן כללי ובפרט שמדובר במשאב יקר המציאות כגון זמן. לעיתים זה נראה ומרגיש לנו רק כמספר על גבי מסך, אך מסתבר שלזמן ולשעות היום והלילה ישנה השפעה אדירה על בני אדם, אז מה באמת קורה לנו כאשר כולנו מזיזים את השעון שעה אחת לאחור, נפרדים מהקיץ באופן רשמי, ועוברים לשעון חורף בו יש לנו פחות שעות אור באופן משמעותי במהלך היום?

קרא עוד »