ביטחון תזונתי

ביטחון תזונתי: ישראל היא מהמדינות היחידות בעולם שיכולה לייצר את רוב הצריכה הטרייה שלה בעצמה

המשבר העולמי מוכיח שישראל חייבת להשקיע בחקלאות חזקה.

בעידן של ייבוא והוזלת מחירים על חשבון איכות, אנו עדים למשבר בו הייבוא מצטמצם ונבלמת כניסה של תוצרת חקלאית.

כמעט שכחנו את חוזקו של המשק הישראלי והיכולת שלו לספק את רוב התוצרת הטרייה שהשוק המקומי צורך. 

דווקא עכשיו חשוב לחזק את החקלאות הישראלית, לטפח את היצרנים המקומיים ולהעדיף תוצרת ישירה מהחקלאים.

קרא עוד »
מרקים בריאים עם סופר פוד

איך להכין מרקים בריאים יותר, בעזרת מזונות על?

אין כמו קערה של מרק ירקות חם ביום קריר. חוץ מזה שהיא חסכונית וקלה להכנה, מנה של מרק יכולה להוסיף לנו שפע של ויטמינים ומינרלים, להגן על המערכת החיסונית ולהשביע אותנו בקלות במינימום קלוריות.

איך נהפוך את המרק שלנו לבריא אפילו יותר, בעזרת מרכיבים פשוטים?

כדאי לנצל את העובדה שמרק ירקות בריא בפני עצמו, ובעזרת מזונות-העל האלה, פירות וירקות בריאים הנחשבים סופר פוד, לשדרג אותו למרק-על!

"סופר-פוד" הוא מזון המספק לגופנו כמויות גבוהות במיוחד של חומרים מזינים ונוגדי חמצון.

תוספת של סופר פוד יכולה להכפיל את היתרונות הבריאותיים של המרק שלכם, לחזק אתכם ולעזור לכם להישאר בכושר.

אנחנו מאמינים בירקות על זמינים, טריים ואורגניים. הנה כמה שתוכלו למצוא אצלנו ב"האורגני":

קרא עוד »
ירקות ירוקים קייל

4 ירקות ירוקים סופר בריאים שכדאי לאכול כל יום

ירקות ופירות אורגניים במצבם הטבעי ביותר, טובים לבריאות. אבל כדאי לדעת שחלק מהם, במיוחד ירקות ירוקים, בריאים יותר באופן מיוחד.

כיף לגלות שהירוקים שמככבים אצלנו עמוסים בוויטמינים, מינרלים, סיבים תזונתיים ואפילו חלבונים איכותיים.

קל מאוד לשלב אותם בתפריט כל ארוחה, חטיף ושייק והם קיימים במגוון גדול ומפתיע.

ירקות ירוקים אורגניים נחשבו עד לא מזמן ליקרים ונדירים. אז תרשו לנו לספר לכם, שקיים עולם שלם של עלים ירוקים שאולי אתם עדיין לא מכירים – הם נותנים שפע של טעמים, הם סופר-בריאים, ומדי פעם מצטרפים לרשימה כוכבים חדשים.

אז בחרנו את הכוכבים שישדרגו בקלות את התזונה שלכם לעשירה ובריאה יותר:

קרא עוד »
גינת מאכל עירונית בוסתניקה

גם יפה גם טעימה: איך להקים גינת מאכל במרפסת עירונית? בוסתניקה

עציצים, פרחים וירוק בעיניים גורמים לנו להרגיש טוב יותר פיזית ונפשית.

אבל למה להסתפק בגינת נוי במרפסת, כשאפשר לגדל פירות וירקות טעימים?

אנשים ברחבי הארץ כבר גילו את הסוד, והם קוטפים את סלט הפירות שלהם, עשבי התה ומרק הירקות – מהמרפסת שלהם!

איך הם עושים את זה?
בוסתניקה מקימה ומטפחת גינות מאכל בגגות, מרפסות וחצרות, ומערכות הידרופוניות בתל אביב והמרכז, משלב הייעוץ, דרך תכנון ופיתוח, ועד לתחזוקה וטיפוח שוטף. בוסתניקה יכולה להסב עבורך את הגינה הקיימת לגינת מאכל שוקקת חיים.

קרא עוד »
מזון מעובד וטבעי

9 דברים שקורים כשמפסיקים לאכול מזון מעובד

מזון מעובד הוא כל מזון שעובר תהליך של שינוי ממצבו הטבעי, כדי שיהיה נוח יותר לצריכה, טעים יותר או כדי שיהיו לו חיי מדף ארוכים יותר.

הנזק הבריאותי מצריכת מזון כזה – במיוחד כשהוא מעובד מאוד, כזה שאנחנו מכירים כמזון מהיר, עצום.

מה קורה לגוף כשמפסיקים עם האוכל המעובד?

חוש הטעם והריח יתחדדו, השינה תהיה טובה יותר וכך גם עור הפנים

קרא עוד »
אכילת אדמה

עומדים לשטוף את החסה? כדאי שתקראו את זה

מוכנים לטרנדים הבריאים של 2020?

הטרנד הכי מוזר שתשמעו עליו הוא לא בדיוק חדש. למעשה יש לו היסטוריה של 2 מיליון שנה.

כילדים אולי לא חשבתם לטעום את עוגת הבוץ שהכנתם בגן, אך יש אנשים ברחבי העולם שעבורם אכילת אדמה היא דבר נורמלי לגמרי.

ויש לזה גם תמיכה מחקרית.

קרא עוד »
ראו פוד Raw food

איך לעבור לאכילת רואו פוד ב-6 צעדים?

תזונת רואו פוד מבוססת על ההבנה שחימום ובישול מזון גורמים לאיבוד חלק נכבד מהערכים התזונתיים. 

אחרי שתכירו את התזונה, לא בטוח שתרצו להיפרד לשלום מהכיריים ומתנור האפייה לתמיד,

אך ייתכן שתבחרו לקחת הפסקה שבה תאכלו קצת יותר קרוב לטבע, ותכירו את היתרונות של חומרי הגלם שהוא מציע.
ראו פוד: איך עושים את זה נכון?

קרא עוד »