המתכון הזה כל כך פשוט ומהיר להכנה, שאתם פשוט הולכים להתאהב בו במבט ראשון! על הטעם עצמו אין צורך להרחיב, מדובר באחד הירקות הטעימים ביותר וכשהוא צלוי על אש ישירה או בחום גבוה על הפלאנצ'ה הוא הופך למעדן אמיתי.
רכיבים:
- 10 או יותר ארטישוק צעיר, רצוי בגודל קטן וכמה שיותר צעיר, הם אלו המתאימים ביותר לצליה על האש.
- 2 לימונים סחוטים למטבל
- מעט שמן זית
- מעט שום יבש כתוש, פלפל צ'ילי טרי או יבש, כוסברה קצוצה – אופציונאלי בלבד, ניתן להסתפק במיץ לימון בלבד
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה
- קולפים את הארטישוקים מהשכבה העליונה של עלי הגביע, בערך 6 – 7 עלים של ראש הארטישוק, להשתדל להגיע אל העלים הצעירים והרכים יותר.
- את הארטישוק הקלוף חוצים לאורך, מברישים בנדיבות בשמן זית ומניחים על המנגל או על הפלאנצ' למספר דקות. כשהוא מתרכך, מוציאים מן האש.
- סוחטים את הלימון, ומוסיפים לו את הצ'ילי והשום לפי הטעם.
- ניתן לעטר את המנה הראית בכל ירק או עשב תיבול העולה על דעתכם.
טובלים כל ארטישוק ובכל ביס במטבל שהכנתם…..
בתיאבון!