ארטישוק בלקני

אם חיפשתם מתכון מושלם לארטישוק טעים במיוחד, החיפוש מסתיים כאן, מצאתם.

המתכון הזה פשוט מאד ומהיר הכנה, ודורש רק מעט מיומנות וזמן הדרושים לקילוף הארטישוק עצמו. פעולה שגם בה הופכים למיומנים לאחר פעם או פעמיים – והבונוס, אפשר לבצע זו כפעילות משפחתית גם עם הילדים, גם לומדים, וגם נהנים מזמן איכות, והכי חשוב אוכלים בריא ובעונה.

אז קדימה – להכנה.

רכיבים:

  • 10-12 או כמה שיש לכם ארטישוקים בגודל בינוני צעיר וטרי
  • 2 לימונים סחוטים
  • 3 גזרים יפים קלופים וחתיכים בגודל בינוני ובכל צבע שיש לכם
  • 2 כוסות מים לכיסוי הארטישוקים
  • 2 כפות סוכר שטוחות
  • 1 כף מלח שטוחה
  •  4 כפות שמן זית
  • 2 תפוזים סחוטים
אופן ההכנה
  • קולפים את הארטישוקים מקוציהם, מתחילים מהחוץ אל הפנים, עד שמגיעים אל העלים הצעירים, מרוקנים את תוכן הארטישוק ונשארים עם בסיס הארטישוק כשהוא נקי ומקולף מקוצים.
  • את הארטישוק הקלוף מניחים בסיר עם המים והמלח והלימונים הסחוטים בכדי שלא ישחיר
  •  מוסיפים את שאר הרכיבים ויוצקים את מיץ התפוזים מעל כל התערובת
  • מבשלים כחצי שעה מעל אש גבוהה עם מכסה סגור
  • מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה נוספת על אש נמוכה.
מגישים בצלוחית אישית, ארטישטק וגזר מעוין לצידו – ובתיאבון! את הרוטב שנותר בצלחת או בסיר ניתן ללגום בהנאה כחלק מהמנה.
בתיאבון!
ארטישוק בלקני