מי לא נמשך לטעם או למראה המוזר של האננס? מעטים.

זהו למעשה הפרי הטרופי בעל המראה המוזר ביותר, עם היסטוריה פתלתלה של איזורי תפוצה וגידול.

אבל אילו עובדות מעניינות מסתתרות מאחורי החזות כל כך יוצאת הדופן של פרי זה?

למעשה, השם של אננס באנגלית pinapple שימש במקור לתיאור איצטרובלים, עוד בשנת 1400 לספירה בערך, וכאשר הגיעו המתיישבים החדשים לאמריקה "וגילו" את הפרי מחדש הם נתנו לו את השם pineapple מפני שפרי זה הזכיר להם את צורתם של האיצטרובלים המוכרים להם עוד מיערות אירופה.
מקור השם אננס בעברית הוא מהמילה הטופית (שם כולל למקבץ שפות של הילידים הדרום אמריקאים)  "אננה" שמשמעותה "פרי טוב".

בניגוד לשמו, פרי האננס אינו תפוח או איצטרובל אורנים. והוא למעשה שייך למשפחת "פירות היער"

בספרדית אננס נקרא piña – ומכאן קצרה הדרך למשקה ה- piña colada.

שיחי אננס הגדלים בטבע, יכולים לחיות ולשגשג ולשאת ופירות עד 50 שנה.

ניתן למעשה לגדל צמחי אננס על ידי חיתוך של הכרבולת של האננס בתוספת קטנה של החלק העליון של האננס ושיתלתו באדמה. אגב, "כרבולת" שכזו ניתן למצוא רק על האננסים תוצרת הארץ שכן אננס עם כרבולת איננו מותר ביבוא לארץ בשל חשש ממזיקים ומחלות העלולים להתחבא בין העלים הקוצניים המרכיבים כרבולת זו, כך שאם אתם רואים אננס עם כרבולת, זוהי תעודת הביטוח שלכם שמדובר בפרי ישראלי מקומי טרי.

פרי האננס הגדול ביותר בעולם שתועד היה בשנת 2011, גודל על ידי כריסטין מקאלום מבאקול, אוסטרליה. הוא נמדד באורך 32 ס"מ, רוחב 66 ס"מ ומשקלו  היה 8.28 ק"ג, עצום!

75% מכל האננסים הנמכרים באירופה מגדלים כולה בקוסטה ריקה. מדינות נוספות בעלות תפוקה גבוהה של פרי האננס הן תאילנד, פיליפינים וברזיל.

למבוך גן האננס של Dole Plantation בהוואי יש את השיא למבוך הגדול בעולם, המשתרע על פני שלושה דונמים, וכן כולו עשוי שיחי אננס.

זמן גידול הפרי יחסית ארוך, בין 22-25 חודשי גידול עד הבשלתו המלאה

האננס נפוץ מאוד בתאילנד ובמקומות טרופיים. אזורי הגידול הטבעיים של האננס הם במקומות בעלי אקלים טרופי, בגובה של 400–1,000 מטר במרכז אמריקה, אפריקה ודרום-מזרח אסיה. האננס הנמכר ב"האורגני" הינו אננס מידברי הגדל בפאתי המדבר על קרקע חולית, ובאיזור הנטול כמעט מזיקים טבעיים. מכאן טעמו המשובח ואיכותו יוצאת הדופן.

כאשר האננס אינו בשל לקטיף הוא עלול להיות רעיל.

אננס ראוי וכדאי לאכול רק כאשר הוא בהבשלה מלאה, צבעו נוטה לכתום חזק, והוא בעל ריח משכר במיוחד המעיד על בשלותו של הפרי.

בטבע, אננס מכיל זרעים רבים, אחד עבור כל פרח. לעומת זאת, אננס המגודל באופן מסחרי כמעט לעולם אינו מכיל זרעים.

אננס נחשב מאז ומעולם לפרי יוקרתי במיוחד, נדיר, קשה להשגה, ועד היום נחשב כאחד מסממני אירוח יוקרתי ואופייני לשולחנות שופעי כל טוב כיד המלך.

האננס "התגלה" למערב על ידי כריסטופר קולומבוס במסעו השני ליבשת, הובא לספרד ומשם נדד לדרום מזרח אסיה, חוף השנהב והוואי. הפרי צומח היטב באיזורים טרופיים בעיקר ומזוהה כפרי טרופי אקזוטי מאז ומתמיד.

האננס משמש להכנת מאכלים ותבשילים רבים, חמים או קרים. לרוב נאכל בצורתו הטבעית, אך יש כאלו שיעדיפו אותו דווקא על פיצה למשל…

האננס הינו פרי בריא ביותר, עמוס בויטמין C, משמש כנוגד חימצון טבעי מעולה, משפר את פעילות העיכול, מלא בערכים תזונתיים, עשיר במיוחד בויטמנים מקבוצת ה B לסוגיהם, מכיל חומצה פולית, מנגן, אשלגן, מגנזיום ופוליפנולים שונים אחרים. מנה של כוס קוביות אננס חתוך היא מנה של בריאות!

האננס שאנו מוכרים ב"האורגני" הינו אננס מזן קווין מתוק ועסיסי של משק תושיה. האננס הזה טעים ובריא ביותר ללא ריסוסים כימיים, הורמונים ושאר מרעין בישין, אין טובים ממנו בארץ והוא יקר המציאות וקשה מאד להשגה, רק בריאות נטו! מהרו והזמינו עוד היום בחנות האורגני – המלאי בהחלט מוגבל!