במאפייה ביתית במושב תעוז הסמוך לבית שמש, יוצר אייל תמיר חלומות בצורת לחם.
חומרי הגלם הפשוטים והטבעיים נבחרים בקפידה, הבצק נלוש באהבה ונקלע מעשה ידי אומן.
הלחמים מיוצרים בעבודת יד בתהליך מסורתי, נאפים בתנור אבן בשלל טעמים, נארזים בשקיות נייר ונשלחים אל הלקוחות שלנו כשם טריים ומדיפים ניחוח כפרי.
לחם קרוב לטבע
לחם עם 3 מרכיבים בלבד, כבר יצא לכם לנסות?
הלחמים של אישלחם מורכבים מקמח, מלח ומים. 100% מחמצת.
כל הלחמים לחמי מחמצת – ללא מרכיבים מלאכותיים, ללא משמרים, משפרים, צבעי מאכל, סוכר או תוספים שונים.
לחמים ממש כמו פעם, בטעמים שונים ומרגשים. ועכשיו אפשר להזמין אותם עד הבית.
מהי מחמצת?
שאור, או מחמצת הוא כינוי לחיידקים טובים הנוצרים באופן טבעי בקמח ובצק ומפיקים חומצה לקטית ופחמן דו חמצני.
תוצרי המחמצת מגוונים יותר ומרוכזים פחות בהשוואה לשמרים שכולנו מכירים.
לעומת השמרים, המתפיחים את הבצק על ידי התססה, לחם שאור תופח בתהליך של החמצה – תהליך איטי ויסודי יותר המעניק ללחם איכויות בריאותיות גבוהות יותר.
התהליך מתבצע על ידי חיידקי חומצת החלב הזקוקים לשעות רבות של תסיסה טבעית כדי להפיק את נפלאותיהם.
אכילת לחם מחמצת משפרת את מאזן המינרלים בגוף ואת ספיגתם.
מחקרים הראו כי צריכת לחם ממחמצת טבעית מסייעת לפירוק הגלוטן בגוף, ולכן גם מפחיתה את הסיכון לפתח רגישות לגלוטן.
אישלחם: סיפור של בצק
בשנת 2008 התחיל הרומן של אייל תמיר, צלם במקצועו, עם בצק.
קראסון חם ופריך אחד הדליק את הניצוץ, אבל רק אחרי עשור של ניסוי ותהייה, לידת שתי ילדות, תואר בפקולטה ואפייה מהבית כתחביב, הקים אייל את מאפיית חלומותיו, בשנת 2018.
במאפייה הביתית של אישלחם לא מתפשרים לרגע על מקצועיות, איכות ובריאות.
רכיבים מלאכותיים לא נכנסים בדלת המאפייה. הלחמים מיוצרים ללא שימוש בסוכר, משפרי אפייה ומתפיחים למיניהם או תוספי צבע.
סוגי הלחמים שניתן להזמין:
- לחם 100% כוסמין
- לחם 100% כוסמין וזעתר
- לחם כפרי דגנים
- לחם משק – 85% חיטה מלאה ו15% קמוט
- לחמניות כוסמין
איך מזמינים?
כיוון שמדובר בלחמי מחמצת הדורשים תהליך הכנה ממושך וארוך יותר מזה של לחם רגיל, יש לבצע את ההזמנה עד לבוקר שלפני החלוקה.
להזמנה אונליין בחנות לחצו כאן וכתבו "אישלחם" בתיבת החיפוש.
רובם המוחלט של הלחמים 100% טבעוניים. מלבד לחמניות. נא לראות רשימת מרכיבים תחת (i) בחנות האונליין.