אטריות שעועית עם ירקות

מתכון מהיר הכנה, מלא ירקות טעימים, ובגלל שהוא טעים גם כשהוא קר – מתאים בול לילדים שלא רוצים סנדוויץ' לבית הספר.

ונתחיל – בתמונה של המתכון:

 

אטריות שעועית עם ירקות

מרכיבים

  • חבילת אטריות שעועית (250 גרם)
  • חצי כרוב בינוני
  • 2 בצלים
  • 2 גזרים
  • 2 פלפלים אדומים או כתומים
  • 2-3 בצלים ירוקים
  • 1/2 חבילת נבטים
  • 1 ס"מ שורש ג'ינג'ר קצוץ
  • 1/3 כוס רוטב סויה
  • 2 כפות גדושות דבש
  • שמן זית
  • שמן שומשום
  • 3 שיני שום כתושות (או שום טרי קצוץ)
  • 2 כפות רוטב מירין (לא חובה)

הוראות הכנה

  • לאורך כל ההכנה משתמשים באש הגבוהה של הכיריים ובווק
  • מרתיחים 3-4 כוסות מים, ומניחים בהם את אטריות השעועית למשך 10 דקות עש שמתרככות, ומסננים
  • מחממים בווק את השמן ומטגנים את הבצל
  • בזמן טיגון הבצל מקלפים את הגזר, חותכים דק ומוסיפים לטיגון
  • אחרי הגזר מוסיפים שום כתוש, ג'ינג'ר ופלפלים חתוכים לרצועות
  • אחרי 2-3 דקות טיגון נוספות מוסיפים את הכרוב והנבטים ואז את אטריות השעועיות והרטבים (סויה, דבש, מירין)
  • מערבבים הכל יחד טוב עד לחלוקה שווה של הרוטב וצביעת האטריות
  • מוסיפים בצל ירוק חתוך לרצועות של 3 ס"מ, מערבבים שוב ומגישים

בתיאבון!